Oamenii de știință avertizează că trei alimente banale ar putea conține paraziți care pot ajunge ușor în creier provocând infecții parazitare
Veste proastă pentru cei care preferă aceste alimente. Cu toții avem gustările noastre preferate, chiar și mâncarea noastră preferată. Și, evident, nu toate sunt neapărat „cele mai bune', dar pentru noi sunt delicioase. Ei bine, se pare că există trei alimente foarte apreciate de gurmanzi care pot provoca infecții parazitare în creier.
Aceste trei alimente pot fi infestate și ar putea trimite „lucruri mici și înfiorătoare” în creierul nostru.
Robert Love este un medic specialist în neuroștiință care creează videoclipuri pe TikTok apreciate de sute de mii de utilizatori din toată lumea. Într-un clip, el enumeră trei alimente pe care ar trebui să le evităm dintr-un motiv destul de sumbru.
„Pot conține paraziți care pot ajunge în creierul tău', spune dr. Robert Love în avertismentul său destul de alarmant.
„Deci, haideți să vedem care este alimentul numărul unu: probabil v-ați dat seama deja, carnea de porc. Carnea de porc este una dintre cele mai probabile surse de proteine animală care poate conține paraziți', explică medicul. „Așadar, dacă ai de gând să mănânci carne de porc, e bine să cunoști fermierul sau să o gătești foarte bine. Sau pur și simplu aș evita complet carnea de porc.'
Apoi, „al doilea aliment este considerat foarte sănătos de către oameni, dar poate conține paraziți: este somonul de fermă'.
Specialistul în neuroștiință a explicat: „Spre deosebire de somonul prins în sălbăticie, care este de fapt super sănătos pentru noi – cu multiple beneficii pentru creierul nostru – somonul din crescătorii este ținut în mici iazuri și poate conține paraziți.'
Și, în sfârșit, am ajuns la mica gustare preferată de mulți. Acest preparat este considerat delicios de mulți oameni și or să se supere când or să vadă că e periculos pentru sănătate. Totuși, este foarte important să știți despre asta… este sushi. Cercetările arată că cei care mănâncă sushi de mai multe ori pe săptămână, sunt supuși unui mare risc deoarece aproximativ 30% din sushi au un fel de parazit.'
Deși nu putem confirma de unde a obținut specialistul aceste cifre, s-a spus că paraziții din sushi au crescut masiv în ultimii ani, conform Universității din Washington.
Încheindu-și videoclipul, neurologul avertizează: „Odată ce paraziții intră în corpul tău, ei pot trece în creier'.
Pentru a preveni astfel de riscuri, Dr. Robertr Love recomandă prepararea termică corespunzătoare a cărnii de porc și a somonului, până la o temperatură interioară de minimum 65 de grade Celsius.
Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii