O tânără din India a fost ucisă pentru că purta blugi

Astfel de tragedii continuă să se întâmple pe glob, deși pare de necrezut. Săptămâna trecută, o tânără din India a fost ucisă de rudele sale pentru că îi plăcea să poarte haine considerate moderne.

Viața unei tinere de doar 17 ani, Neha Paswan, a fost oprită, în mod brutal, de rudele ei. Conform BBC, supărate că fetei îi plăcea să poarte haine „la modă', în locul celor tradiționale, indiene, rudele acesteia au bătât-o până când tânăra și-a pierdut viața.

Mama fetei a povestit pentru BBC Hindi că fata se afla la bunici, într-una dintre regiunile cel mai puțin dezvoltate ale Indiei. După o zi de post, fata s-a îmbrăcat cu o bluză și blugi, continuând să practice ritualurile religioase specifice zonei. „Când bunicii au obiectat față de ținuta ei, Neha a răspuns că blugii sunt făcuți pentru a fi purtați și că ea îi va purta', a povestit mama. Discuția s-a amplificat, iar rudele au recurs la bătaie.

Tragedia a continuat

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Deși mamei i s-a spus că fata se află la spital, Poliția a descoperit a doua zi corpul fetei atârnând de marginea unui pod. Zece persoane au fost trimise în arest, pentru ucidere: bunicii, unchii, verișorii și mătușile acesteia.

Tatăl fetei, marcat de tragedie, a mărturisit că a muncit din greu pentru ca toți copiii lui să meargă la școală. Însă rudele nu erau de acord cu această decizie. De altfel, nu este singurul caz din India în care fetele sunt maltratate ca urmare a alegerilor pe care le fac. Luna trecută, într-o filmare, s-a putut observa cum o fată de 20 de ani, membră a unui trib, era bătută de tatăl ei și de alți trei veri.

„Este șocant'

O activistă în probleme de gen, citată de BBC News, a mărturisit că este șocant ca în secolul 21 să omorâm și să batem fete pentru că poartă blugi și vorbesc la telefon. Patriarhatul, a continuat ea, este una dintre cele mai mari probleme din India, mai ales că și politicienii, liderii și persoanele cu influență fac afirmații de natură misogină, dând astfel un exemplu negativ celor din jur.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri