O nouă creatură marină se ascunde în ocean! Vezi cum arată în galeria foto

Nou-numitul Duobrachium sparksae a fost descoperit la aproximativ patru kilometri sub nivelul mării într-un canion subacvatic la nord-vest de Puerto Rico de către echipa de cercetare a Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice Fisheries.

Animalul cu corp gelatinos a fost găsit în timpul unei expediții subacvatice folosind un vehicul operat de la distanță în 2015 și filmat de o cameră HD. Abia acum a fost descris într-o lucrare de cercetare. Oamenii de știință în domeniul pescuitului, Mike Ford și Allen Collins, au văzut ctenoforul și l-au recunoscut ca o nouă specie.

Este pentru prima dată când aceștia identifică o nouă specie. Camerele de pe robotul Deep Discoverer sunt capabile să obțină imagini de înaltă rezoluție și să măsoare structuri mai mici de un milimetru.

„Nu avem aceleași instrumente ca într-un laborator, dar videoclipul ne poate oferi suficiente informații pentru a înțelege morfologia în detaliu, cum ar fi localizarea părților lor reproductive și alte aspecte', a spus Collins.

De asemenea, oamenii de știință au spus că există o altă calitate unică a descoperirii. În timpul expediției, aceștia nu au reușit să adune eșantioane, așa că dovezile video sunt tot ceea ce au. Numirea organismelor este ghidată de codul internațional, dar unele modificări au permis descrierea speciilor noi pe baza videoclipurilor, cu siguranță când speciile sunt rare și atunci când colectarea este imposibilă.

„Când am făcut aceste observații, eram cu 4.000 de metri mai jos, folosind un vehicul la distanță și nu aveam capacitatea de a preleva un eșantion. Există între 100 și 150 de specii ctenofore și, în ciuda numelui lor, nu sunt deloc legate de meduze', potrivit cercetătorilor.

Scientists Discover New Deep Sea Creature Using Only VideoSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 3)

Specia este carnivoră, iar mulți sunt prădători foarte eficienți care mănâncă artropode mici și multe tipuri de larve. Specialiștii au spus că inițial nu s-a acordat o atenție specială asupra creaturii, deci există multe lucruri despre această nouă specie care nu se știu încă.

Descoperirile lor au fost publicate recent în revista Plankton and Benthos Research.

„Nu suntem încă siguri de rolul lor în ecosistem. Putem considera că are un rol similar cu celelalre specii de ctenofori de pe fundul oceanului și, de asemenea, are unele asemănări cu alți ctenofori din zonele deschise ale oceanului', a spus Ford.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse