O femeie trăiește lunar cu teama ca menstruația să nu-i declanșeze un atac fatal

Perioadele lunare ale doamnelor și domnișoarelor pot fi dificile, provocând durere și disconfort. O femeie trăiește cu frică în fiecare lună, deoarece menstruația i-ar putea declanșa un atac de astm mortal.

Lisa Hall a spus că în zilele premergătoare menstruației, simptomele stării sale se pot agrava. Semnele obișnuite ale astmului includ tuse, dificultăți de respirație și apăsare sau durere în piept.

Femeia de 40 de ani a spus că tusea ei s-a agravat atât de aproape de ciclul ei, încât angajatorul ei anterior i-a spus să meargă urgent pentru a primi ajutor de la medicul de familie.

„Iau aproximativ opt medicamente pe zi pentru a încerca să obțin un fel de control', a spus ea pentru BBC.

Un raport recent de la Asthma UK a constatat că femeile au de două ori mai multe șanse de a muri din cauza unui atac de astm decât bărbații. Hormonii sexuali feminini, inclusiv estrogenul, pot fi de vină pentru declanșarea atacurilor respiratorii mai grave.

Lisa a spus că raportul a ajutat să facă lumină asupra stării ei și a discutat, de asemenea, despre simptome cu medicul care o monitorizează.

Ea a spus că a fost norocoasă, deoarece specialistul a observat această asociere înainte și, deși nu existau dovezi clare la momentul respectiv, ea a crezut că este adevărat din celelalte conversații cu pacienții cu astm bronșic.

„Pentru mulți oameni, să vorbești despre ciclul tău menstrual este încă destul de tabu, mai ales când ai 15 sau 16 ani', a adăugat Lisa.

Dacă ar exista mai multe discuții din punct de vedere medical, a adăugat ea, atunci acest lucru ar putea fi util pentru pacienții care nu vor să discute acest subiect cu medicul lor.

Acest lucru a spus ea, ar putea deschide alte căi și opțiuni de tratament pentru femei. Experții de la Asthma UK spun că cel mai bun mod de a monitoriza simptomele este păstrarea unui jurnal. Făcând acest lucru, se va putea observa când simptomele de astm se corelează cu simptomele menstruației.

Atacurile provoacă încordarea căilor respiratorii și îngreunarea respirației.

În timp ce băieții sunt mai susceptibili de a avea această afecțiune în copilărie, femeile sunt mai susceptibile să o dezvolte la pubertate sau la vârsta adultă.

Asthma + Lung UK a spus că hormonii feminini, estrogenul și progesteronul, pot agrava simptomele, deoarece scad nivelul de testosteron masculin, care întărește căile respiratorii.

Femeile adulte au de 2,5 ori mai multe șanse de a fi internate la spital cu astm bronșic decât bărbații și mai multe șanse de a lupta pentru a controla afecțiunea, a adăugat organizația de caritate.

„Înțelegând rolul hormonilor sexuali în astm, am putea transforma viața a milioane de femei din întreaga lume. Trebuie urgent să vedem mai multe investiții în cercetare în acest domeniu pentru a salva vieți', a declarat Sarah Woolnough, directorul executiv al organizației de caritate, potrivit The Sun.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate