O femeie nevaccinată a murit de COVID-19 după ce a născut

„Mamă, aș vrea să mă vaccinez'. Acestea au fost cuvintele pe care Paige Ruiz i le-a trimis mamei sale înainte de a muri de COVID-19.

Ruiz, în vârstă de 32 de ani, din Fort Worth, Texas, a avut un rezultat pozitiv Covid-19 pe 24 iulie, cu mai puțin de o săptămână înainte ca bebelușul ei să se nască.

Mama ei, Robin Zinsou, a spus că a întrebat-o pe fiica ei dacă a vorbit cu medicul ei despre vaccin. Și ea a spus: „Nu, mamă. Voi aștepta până când voi naște copilul', a spus Zinsou pentru WFAA, potrivit newsweek.com.

Ruiz avea o tuse îngrozitoare care a trimis-o la urgență și tot atunci a născut și bebelușul, o fiică pe nume Celeste. Ea și-a revenit suficient pentru a o cunoaște pe Celeste, pe care Zinsou a descris-o drept „un copil mic fericit'.

Cu toate acestea, starea ei de sănătate s-a agravat din cauza unor complicații COVID-19.

„Mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: Mamă, aș vrea să mă vaccinez', a spus Zinsou.

Zinsou a spus că fiica ei și-a petrecut ultimele zile trimitând mesaje prietenilor și familiei întrebând dacă știu pe cineva care nu a fost vaccinat.

„Știți pe cineva care nu este vaccinat? Rugați-l să se vaccineze. Acesta este ultimul mesaj al lui Paige', a mai spus mama tinerei.

Paige Ruiz, care mai avea o fetiță în vârstă de doi ani jumătate, pe nume Joanna, a murit pe 15 august fără să-și țină în brațe nou-născutul.

Sora ei, Natasha Zinsou, a creat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani pentru înmormântare și alte costuri.

„Una dintre ultimele dorințe ale lui Paige a fost ca toată lumea, din toate categoriile sociale, să fie vaccinată împotriva covidului pentru a ajuta la prevenirea mai multor tragedii.

Covid ne-a făcut destul de multe daune tuturor. Vă rugăm să luați în considerare vaccinarea pentru a vă ajuta să vă protejați pe voi și pe cei dragi și să cinstiți amintirea surorii mele', a scris ea pe pagină.

Decesul ei a venit la câteva zile după ce Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ( CDC ) au cerut tuturor femeilor însărcinate și care alăptează să se vaccineze, citând noi date de siguranță care nu arătau riscuri crescute de avort spontan pentru cei care au primit cel puțin o doză de Pfizer sau Moderna.

Recomandările au venit în timp ce spitalele au raportat o creștere a femeilor însărcinate nevaccinate care se îmbolnăvesc grav de COVID-19, pe fondul unei creșteri a infecțiilor cauzate de varianta Delta extrem de contagioasă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri