O femeie nevaccinată a murit de COVID-19 după ce a născut

„Mamă, aș vrea să mă vaccinez'. Acestea au fost cuvintele pe care Paige Ruiz i le-a trimis mamei sale înainte de a muri de COVID-19.

Ruiz, în vârstă de 32 de ani, din Fort Worth, Texas, a avut un rezultat pozitiv Covid-19 pe 24 iulie, cu mai puțin de o săptămână înainte ca bebelușul ei să se nască.

Mama ei, Robin Zinsou, a spus că a întrebat-o pe fiica ei dacă a vorbit cu medicul ei despre vaccin. Și ea a spus: „Nu, mamă. Voi aștepta până când voi naște copilul', a spus Zinsou pentru WFAA, potrivit newsweek.com.

Ruiz avea o tuse îngrozitoare care a trimis-o la urgență și tot atunci a născut și bebelușul, o fiică pe nume Celeste. Ea și-a revenit suficient pentru a o cunoaște pe Celeste, pe care Zinsou a descris-o drept „un copil mic fericit'.

Cu toate acestea, starea ei de sănătate s-a agravat din cauza unor complicații COVID-19.

„Mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: Mamă, aș vrea să mă vaccinez', a spus Zinsou.

Zinsou a spus că fiica ei și-a petrecut ultimele zile trimitând mesaje prietenilor și familiei întrebând dacă știu pe cineva care nu a fost vaccinat.

„Știți pe cineva care nu este vaccinat? Rugați-l să se vaccineze. Acesta este ultimul mesaj al lui Paige', a mai spus mama tinerei.

Paige Ruiz, care mai avea o fetiță în vârstă de doi ani jumătate, pe nume Joanna, a murit pe 15 august fără să-și țină în brațe nou-născutul.

Sora ei, Natasha Zinsou, a creat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani pentru înmormântare și alte costuri.

„Una dintre ultimele dorințe ale lui Paige a fost ca toată lumea, din toate categoriile sociale, să fie vaccinată împotriva covidului pentru a ajuta la prevenirea mai multor tragedii.

Covid ne-a făcut destul de multe daune tuturor. Vă rugăm să luați în considerare vaccinarea pentru a vă ajuta să vă protejați pe voi și pe cei dragi și să cinstiți amintirea surorii mele', a scris ea pe pagină.

Decesul ei a venit la câteva zile după ce Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ( CDC ) au cerut tuturor femeilor însărcinate și care alăptează să se vaccineze, citând noi date de siguranță care nu arătau riscuri crescute de avort spontan pentru cei care au primit cel puțin o doză de Pfizer sau Moderna.

Recomandările au venit în timp ce spitalele au raportat o creștere a femeilor însărcinate nevaccinate care se îmbolnăvesc grav de COVID-19, pe fondul unei creșteri a infecțiilor cauzate de varianta Delta extrem de contagioasă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri