Numărul cazurilor noi de infectare cu noua tulpină Delta crește alarmant de repede. Când se va atinge vârful: „Se estimează că am putea ajunge la 4000 de pacienți spitalizați”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a arătat îngrijorată de creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi. Aceasta susține că vârful valului patru a fi atins în septembrie când ar putea fi chiar și 4000 de spitalizări pe zi.

Cu toate acestea, oficialii sunt optimiști și susțin varianta unui procent relativ mai mic sau la fel ca în valul trei, însă INSP-ul estimează până la 4000 de pacienți care vor avea nevoie de îngrijiri medicale.

„Numărul de cazuri spitalizate este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în cursul valului trei, chiar dacă numărul de infectări a ajuns să fie similar cu ceea ce s-a întâmplat în valul trei. Și atunci ne așteptăm ca numărul de internări să fie mai mic acum decât în valul trei, chiar dacă s-ar putea să ajungem la un număr de infectări similar cu cel din valul trei. Dar, pe de altă parte, facem apel către populație să meargă să se vaccineze.

Ultima raportare de la Institutul Național de Sănătate Publică corectează o raportare anterioară și estimează că vârful ar putea fi pe la finalul lunii septembrie. Dar este o estimare. Ne putem aștepta să apară modificări față de această estimare. Iar în scenariul cel mai rău posibil INSP-ul estimează că am putea ajunge la 4000 de pacienți spitalizați în perioadele de vârf pandemic', a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în cadrul unei conferințe de presă.

Persoanele nevaccinate afectate de unele restricții

Potrivit declarațiilor lui Raed Arafat nu se mai pune problema unor măsuri stricte de prevenire a răspândirii tulpinii Delta la nivel național, ci doar acolo unde va fi cazul. De asemenea, unele restricții le vor viza pe persoanele nevaccinate.

„Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că vor fi permisii pentru unii, că să nu ajungem din nou la restricții pentru toți. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem unele activități, fără să le închidem.

Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, ce facem este să aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea. Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. Este suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze', a declarat Raed Arafat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri