O clinică medicală din București și-a suspendat temporar activitatea din cauza personalului medical infectat cu Covid

O clinică medicală din București a decis să suspende temporar activitatea în urma apariției a șase cazuri de infecție cu COVID-19

Activitatea Clinicii Provita Alexandrina din București a fost sistată ieri dimineață, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente medicale generaliste au fost confirmate azi-noapte cu COVID-19. Pentru a-și proteja pacienții și personalul, conducerea clinicii nu a mai deschis centrul azi, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate. Echipa activă a centrului a fost testată în această dimineață, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV.

'Am contactat imediat DSP-ul și așteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariția altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineață, am solicitat și o firmă specializată, agreată de Direcția de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafață a centrului. Angajații depistați nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultațiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună și sunt izolați la domiciliu. Așteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili pașii următori.

Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi și astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privința regulamentului intern', a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

După vizita DSP-ului și după finalizarea anchetei epidemiologice, toți pacienții Clinicii Provita Alexandrina vor fi informați cu privire la măsurile de urmat.

Nu există niciun alt caz de infecție COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita.  Acestea funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cine se afla în spatele ÎNGERULUI de la Masked Singer? A dansat greoi și nu a convins publicul

Bărbații cu părul lung și barbă au un risc imens de a face COVID

Un român din Spania i-a tăiat gâtul fratelui său care venise să-l viziteze din România

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri