Bărbații cu părul lung și barbă au un risc imens de a face COVID

Particulele de coronavirus pot rămâne în aer  câteva ore, dar dacă picăturile aterizează pe păr  sau pe barbă, riscul de infectare este foarte mare. Bărbații cu părul lung și barbă au un risc imens de a face COVID.

Studiile privind comportamentul particulelor de coronavirus au arătat că unele componente ale virusului, picăturile mai ușoare, sunt capabile să stea suspendate în aer  timp de câteva ore. De aceea, este important să mențineți zonele interioare bine ventilate. 

Experții în prevenirea bolilor recomandă tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății să fie proaspăt bărbieriți și cu părul scurt sau strâns și acoperit foarte bine. S-a demonstrat științific că părul facial poate afecta modul în care se potrivesc strâns măștile faciale. 

Este important ca măștile chirurgicale să se potrivească strâns pe față și oricine are barbă trebuie să înțeleagă că există goluri între mască și față, unde coronavirusul aerian poate pătrunde. Barba este un loc în care virusul poate supraviețui și se poate înmulți.

Acest lucru este important, deoarece aparatele respiratorii/măștile/dispozitivele moderne sunt eficiente numai dacă există o garnitură de protecție etanșă. Și părul facial poate împiedica acest lucru.

“În timp ce părul uman pare a fi foarte subțire cu ochiul liber, el are dimensiuni mult mai mari decât particulele inhalate” spun specialiștii.

Pentru a fi în siguranță, experții recomandă să nu atingeți deloc fața și părul și să vă spălați frecvent pe mâini.

Un medic cu părul lung și barbă este un pericol pentru el însuși, dar și pentru pacienți. În China personalul medical a luat decizia de a se rade pe cap pentru a se ajuta unul pe altul să lupte mai eficient împotriva epidemiei de coronavirus. 

Lipsa părului de pe față previne răspândirea infecției prin părul expus și, de asemenea, facilitează îmbrăcarea și scoaterea echipamentului de protecție, mai ales a măștilor.

Foto: 123rf

Citeste și:

VA FI PRĂPĂD: gripa sezonieră și COVID-ul se pot suprapune. Șanse minime de supraviețuire

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri