O altă persoană a murit la Institutul “Marius Nasta” în urma infecţiei cu acinetobacter – Numărul deceselor a ajuns la 3

O altă persoană a murit la Institutul „Marius Nasta' în urma infecţiei cu acinetobacter –

Săptămâna trecută, bacteria acinetobacter a ucis doi pacienți internați la secția de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din București. O altă persoană a murit la Institutul „Marius Nasta' în urma infecţiei cu acinetobacter 

Astăzi, o a treia persoană a decedat la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”. Este al treilea caz în ultima săptămână.

Cea de-a treia victimă este o femeie de 40 de ani care fusese transferată de la Spitalul Elias.

O altă persoană a murit la Institutul „Marius Nasta' în urma infecţiei cu acinetobacter

“Sunt trei persoane care au decedat. S-au recoltat probe pentru acinetobacter de la șase pacienți. Dintre aceștia, trei au decedat, iar o pacientă de 71 de ani, cu accident cerebral vascular, este în stare foarte gravă. De la toți șase s-au recoltat probe pentru a vedea dacă sunt sau nu contaminați. Nu avem încă rezultatele de la Cantacuzino”, a declarat, într-o conferință de presă, managerul spitalului, Beatrice Mahler, potrivit hotnews.ro.

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă) din cadrul Institutului “Marius Nasta'” din Capitală.

“Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, se transmite într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Un factor favorizant al apariției acestei bacterii, acinetobacter, este internarea prelungită a pacienților în secțiile de terapie intensivă.

 

Iulia Sandu

Foto:shutterstock.com

 

Vezi si:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri