Nu te relaxa prea tare: noi sfaturi pentru evitarea infectării cu coronavirus

Deși ne-am relaxat (poate chiar prea tare), ar fi total greșit să lăsăm garda jos. Mai ales că și în această etapă avem exemplele țărilor care au făcut-o înaintea noastră și acum se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri. În aceste condiții, specialiștii ne oferă noi sfaturi pentru evitarea infectării cu coronavirus.

Dacă stând în casă și respectând regulile stării de urgență am fost protejați, faptul că acum circulăm mai mult ne face să fim mai expuși. A ignora recomandările nu înseamnă altceva decât inconștiență și iresponsabilitate. Ceea ce este trist e faptul că sunt necesare măsuri de constrângere – ne referim la amenzi – pentru a ne proteja sănătatea noastră și pe a celor dragi, când acest lucru ar fi trebuit să fie expresia instinctului de conservare.

Pentru binele fiecăruia dintre noi, specialiștii recomandă purtarea măștilor în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și la locul de muncă. Purtarea lor corectă, acoperind atât gura cât și nasul. Mai mult de atât, în acele cazuri în care este posibil, e de preferat să fie evitată deplasarea cu mijloace de transport în comun, fiind preferată cea cu bicicleta sau chiar pe jos.

De asemenea, este foarte importantă continuarea păstrării distanței sociale de cel puțin un metru și jumătate, fie că ne referim la spațiile închise sau la cele în aer liber. Timpul petrecut în contact strâns cu o altă persoană este crucial când este vorba despre riscul transmiterii noului coronavirus. Doar faptul că, pe stradă, treci pe lângă o persoană, nu te expune riscului care există atunci când stai față în față pentru mai mult timp cu cineva din afara gospodăriei.

Spălarea mâinilor, uscarea și apoi dezinfectarea lor rămâne în continuare o măsură de prevenție firească și eficientă. Rămâne valabilă și recomandarea de a vă schimba și spăla hainele atunci când veniți de afară, pentru o deplină siguranță. Specialiștii ne mai sfătuiesc să aerisim încăperile cât de des este posibil, fie că este vorba de locuință sau spațiu de lucru. Există dovezi care sugerează faptul că este mai puțin probabil ca virusul să se transmită în clădirile bine ventilate și în aer liber.

Foto: 123rf

Citeste și:

E modă coafura Corona Style. Trebuia să apară și asta…

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate