E modă coafura Corona Style. Trebuia să apară și asta…

coafura CoronaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății afirma la un moment dat că va trebui să învățăm să traim cu coronavirusul. Ce să vezi, unii au luat de bun îndemnul și s-au conformat.  E la modă „coafura corona'! Nu e glumă!

Ce ordonanțe militare, ce amenzi pentru conștientizarea gravității bolii declanșate de coronavirus… În Africa de Est imaginea „inamicului public numărul 1' poate fi întâlnită la tot pasul. Cum? Simplu! I-a fost dedicată o coafură. Și atât de bine a prins în rândul reprezentantelor sexului frumos încât a devenit rapid o modă. În saloanele de coafură este permanent aglomerație, iar specialistele în împletituri tradiționale nu-și văd capul de treabă. Afacerea merge „ca unsă', mai ales că un astfel de aranjament al podoabei capilare este și foarte ieftin. Chiar dacă pare o glumă sau o exagerare, pe undeva există și un aspect educativ în toată povestea aceasta. Shareon Refa, în vârstă de 24 de ani, din Nairobi, proprietara unui „salon', spune că folosește coafura ce redă imaginea coronavirusului văzut la microscop pentru a-și convinge clientele să conștientizeze existența bolii. „Unele persoane nu cred că acest coronavirus este real. De aceea am venit cu această idee', a spus ea.

Salonul improvizat al tinerei este situat pe o stradă intens circulată din Kibera, o mahala aflată în inima capitalei keniene. Datorită poziției favorabile și a prețurilor mici practicate, Shareon are un succes fantastic și o popularitate de invidiat. Atât în rândul femeilor cât mai cu seamă printre copii. Ea are grijă ca, în timp ce le împletește fetițelor părul pentru a căpăta aspectul periculosului virus, ea le explică și importanța spălării frecvente a mâinilor și a purtării maștii de protecție.

O coafură coronavirus costă numai 50 de șilingi (aproximativ 50 de cenți), în vreme ce alte coafuri ajung la 300-500 de șilingi (3-5 dolari). Preț pe care majoritatea locuitorilor din Nairobi nu și-l permit, mai ales în aceste vremuri.

Tehnica folosită la realizarea „coafurii coronavirus' se numește filetare. Pentru obținerea ei se folosesc fire de păr sintetic, acesta fiind secretul care o face să fie accesibilă ca preț. Firele sintetice  importate din China, India și Brazilia au inundat piața africană, având prețuri aproape modice.

Foto: Hepta

Citeste și:

Iată care este cea mai mică închisoare din lume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri