Nu scăpăm de gerul năprasnic! Meteorologii anunță că se întoarce viscolul

Nu scăpăm de gerul năprasnic! Meteorologii anunță că se întoarce viscolul

După câteva zile de ger năprasnic, temperaturile vor mai crește un pic, dar va reveni viscolul. Meteorologii au emis, astăzi, un nou cod galben și două portocalii de ninsori în mai multe zone ale țării. Temperaturile se vor menține în continuare mai scăzute decât ar fi normal la această dată, așadar în această perioadă va trebui să avem foarte mare grijă de sănătatea noastră.

Cod galben de viscol în Muntenia și Dobrogea

Așadar, a fost emis un cod galben valabil în perioada 10 ianuarie, ora 21 – 11 ianuarie, ora 21, în care sunt anunțate ninsori moderate cantitativ şi local viscolite. În acest interval, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării, conform Administrației Naționale de Meteorologie. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Este important de menționat și faptul că în Oltenia, vor fi unele intensificări ale vântului, care va spulbera zăpada trecător.

Cod portocaliu în mai multe județe

De asemenea, meteorologii au emis și două coduri portocalii de viscol puternic și polei. Primul este valabil în intervalul 10 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie, ora 08 în județele Constanța și Tulcea. Astfel pe parcursul acestei nopți, vor fi intervale cu rafale de 70 – 80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei. Așadar, șoferii trebuie să fie foarte atenți în trafic și nu trebuie să plece la drum fără mașina echipată corespunzător pentru aceste condiții meteorologice.

Cel de-al doilea cod portocaliu, este valabil în intervalul 0 ianuarie, ora 23 – 11 ianuarie, ora 15 și anunță un viscol puternic în mai multe regiuni ale țării. La noapte, dar și în prima parte de zilei de miercuri, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70 – 80 km/h. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redus sub 50 m.

În aceste zile, este bine să evitați pe cât este posibil deplasările și expunerea prelungită la frig. Dacă totuși este absolut necesar să părăsiți locuința, îmbrăcați-vă foarte bine cu haine groase, în mai multe straturi și nu uitați de căciulă, mănuși și fular.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să treci cu bine peste zilele cu ger năprasnic? Iată ce recomandări au medicii

Bucurie mare pentru copiii din Bucureşti: şcolile şi grădiniţele rămân închise până luni, 16 ianuarie

Este sezonul căzăturilor pe gheaţă. Învaţă să acorzi primul ajutor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri