Nu rata saptamana asta!

 


Targ de produse ecologice

Unde: In Iasi, in Parcul Bisericii Toma Cozma
Cand: in perioada 10-12 septembrie
De ce? Vei gasi alimente bio si produse traditionale, produse naturiste, ecologice, suplimente nutritive naturale, produse apicole, uleiuri naturale, tincturi si extracte din plante si plante medicinale, produse cosmetice, artizanat, bijuterii. Targul va incepe de vineri, de la ora 13:00.
Sambata, 11 septembrie, va fi deschis intre 10:00 si 18:00, iar duminica intre 10:00 si 14:00.
Targul este organizat de Bioma Agro Ecology.

 

Expozitie foto „Trecut-au anii…“

Unde: Muzeul Municipiului Bucuresti
Cand: in perioada 15-30 septembrie
De ce? Esti invitata la o intalnire cu imagini surprinse pe strazile Bucurestiului, in anii ’50-’60. Expozitia este organizata de Asociatia Bucurestiul meu drag, Agentia de Presa AGERPRES, Muzeul Municipiului Bucuresti si Art-Historia si cuprinde 40 de perechi de fotografii cu instantanee ale Bucurestiului de acum 50-60 de ani puse fata in fata cu Bucurestiul actual.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 15 septembrie, de la ora 18:00, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti.
Mai multe detalii poti gasi pe www.orasul.ro.

Zilele Muzeului Taranului Român
Cand: in perioada 10-19 septembrie
De ce? Muzeul Taranului Roman se sarbatoreste cu expozitii, targuri, filme, lansari de carte, muzici traditionale si un Festival al degustatorilor de film si arta culinara.

Din program:

Targul mesterilor iconari (10 – 14 septembrie, intre 10:00 si 18:00)

Troite si cruci, icoane si izvoade, pristolnice si pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, povesti despre cruceri si atelierele lor. Panzaturi, prescuri si oale de praznic, vin pentru pomenire, dulceturi, compoturi, painisoare, mere si nuci.

Nu vor lipsi nici atelierele de pictat icoane pe sticla si pe lemn pentru copii cu mesteri iconari, in fiecare zi de targ, de la ora 11.00.

Expozitia Cruci de piatra

Arunca o privire in aceasta rezervatie a pietrei unde mestesugul este pe cale de disparitie, vizitand expozitia-atelier Cruci de piatra de la MTR, Sala Foaier, in perioada 10-30 septembrie 2010, intre orele 10:00 – 18:00.
Vernisajul expozitiei va fi vineri, 10 septembrie, de la ora 17:00, la Sala Foaier

Expozitia Sa aruncam o privire – gucken wir mal
Conversatie textila (10 – 19 septembrie, in expunerea permanenta, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00)

Utilizand intr-un mod conceptual tehnici si materiale traditionale pentru realizarea textilelor, cinci artisti romani si germani – Victoria si Marian Zidaru, Senta Connert, Ulrike Kessl, Julia van Koolwijk – au creat o opera de arta contemporana. Pentru un dialog cu obiectele traditionale, artistii integreaza opera lor in expozitia permanenta a Muzeului Taranului Roman. Unele dintre obiectele muzeului vor fi inlocuite cu operele artistilor si vor putea fi gasite la etajul I, iar pe holul de la intrarea in Studioul Horia Bernea se va afla opera „Jumatate de nor” a artistei Ulrike Kessl.
Conceptul propune dezbateri despre diferente si asemanari ale textilelor si artelor mestesugaresti, dar si despre continuitatea acestora, pana in prezent.
Vernisaj: 10 septembrie, ora 16:00, intrarea din Soseaua Kiseleff

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri