Concordia: Un vis de vara, un vis pentru o viata

Concordia

Sambata, 28 august 2010, la «Ferma pentru copii», localitatea Aricestii-Rahtivani, judetul Prahova, a avut loc editia cu numarul 15 a evenimentului «Vis de vara». Devenita in timp un festival al intregii familii Concordia, intalnirea a adus impreuna copii si tineri asistati in prezent de organizatie, tineri care au crescut aici si care acum au propriile lor familii, dar si educatori, prieteni apropiati si colaboratori, impreuna cu familiile lor.

Fondata in Romania in 1991, cu sprijinul parintelui Georg Sporschill SJ si a trei voluntari din Germania si Austria, Organizatia Umanitara CONCORDIA lupta in permanenta si ii ajuta pe copiii din Romania, Republica Moldova si Bulgaria. Copiii si tinerii aflati in dificultate primesc adapost, ocrotire, sprijin si educatia necesara pentru a deveni oameni sanatosi fizic, psihic si moral, capabili sa se descurce singuri in viata.

Organizatia Umanitara Concordia ii reintegreaza in societate si familie pe cei proveniti din familii destramate sau de pe strada, previne abandonul familial si ii indruma spre o viata mai buna. Organizatia doreste sa-si extinda centrele deja existente, pentru primirea in plasament si reabilitarea sociala a categoriilor defavorizate:
Copii si tineri proveniti din familii cu probleme, primiti in plasament prin Directiile locale pentru Protectia Copilului.
Copii si tineri ai strazii, sprijiniti in centrele sociale CONCORDIA special create pentru primirea si asistarea zilnica a acestora.

In paralel cu centrele de primire, asistenta, si ingrijire, CONCORDIA dezvolta si infrastructura necesara pentru cresterea armonioasa a copiilor si dobandirea unui statut in societate. Astfel, mentionam:
scoala si gradinita proprii, unde se construieste baza de plecare pentru inscrierea copiilor si tinerilor in sistemul national de invatamant;
proiectele educationale, pe termen scurt si mediu, pentru responsabilizare ecologica, sociala etc.;
•incurajarea si stimularea practicarii activitatilor artistice si sportive;
atelierele de formare profesionala, cu posibilitatea acreditarii cursantilor, prin examene asistate de comisii ale Ministerului Muncii, cu diplome de: brutar, bucatar, chelner, tamplar, horticultor, lucrator social;
locuintele sociale, ultimul pas pe care tinerii il parcurg in cadrul CONCORDIA, unde asistenta din partea organizatiei se rezuma la supravegherea modului in care acestia pot sa se gospodareasca singuri, si sa traiasca pe cont propriu.

Concordia

O noua sansa…

In Romania, casele Concordia adapostesc peste 400 de copii si tineri, organizati in familii de 8-12 persoane, in Bucuresti si Prahova. Acestora li se adauga cei 200 de copii ai strazii din programul de asistenta stradala in cadrul Centrului Social “Sf. Lazar”, in Bucuresti.

Toti acestia sunt asistati de mai mult de 170 de educatori, mame sociale, profesori, psihologi si pedagogi si, nu in ultimul rand, voluntari, care lucreaza impreuna pentru a le da sansa unui viitor, o sansa la viata.

Concordia Concordia

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri