Noua variantă Omicron: simptome ale subvariantei BA.2

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că studiile au arătat că varianta Omicron BA.2 pare a fi mai transmisibilă decât BA.1.

Un expert OMS a declarat că această subvariantă este aproape la fel de infecțioasă ca rujeola. Omicron a fost recent împărțit în trei linii: BA.1, BA.2 și BA.3.

Toate cele trei subvariante au fost detectate pentru prima dată aproximativ în același timp și din același loc. Un studiu publicat în Journal of Medical Virology intitulat Emergence of Omicron a constatat că nu au existat mutații specifice pentru descendența BA.3 în proteina spike. În schimb, este o combinație de mutații ale proteinelor spike BA.1 și BA.2.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că studiile au arătat că varianta BA.2 pare a fi mai transmisibilă decât BA.1. Omicron BA.2 este acum forma dominantă a variantei în Marea Britanie, de exemplu. Se crede că este ușoară, mai ales la cei care sunt vaccinați împotriva Covid, dar se răspândește rapid.

„Omicron BA.2 este de aproximativ 1,4 ori mai infecțios decât BA.1. Numărul de bază de reproducere (R0) pentru BA.1 este de aproximativ 8,2, ceea ce face ca R0 pentru BA.2 aproximativ 12. Acest lucru îl face destul de aproape de rujeolă, cea mai contagioasă boală despre care știm', a declarat fostul epidemiolog al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), profesorul Adrian Esterman, pentru ABC News.

Două simptome majore ale subvariantei BA.2 sunt stări de amețeală și oboseală. Cu toate acestea, cele mai comune semne ale Omicron diferă de obicei de „trei clasice', febră, tuse, pierdere miros și gust.

Oamenii de știință din spatele aplicației ZOE Covid Study au descoperit că majoritatea oamenilor care sunt testați pozitiv pentru Omicron raportează simptome care sunt mai apropiate de răceala comună.

Potrivit aplicației, principalele semne de infecție cu Omicron sunt secreții nazale, durere de cap, strănut, tuse persistentă și dureri în gât. Alte simptome care au fost, de asemenea, legate de această variantă includ dureri corporale, în special dureri de spate, transpirații nocturne, oboseală, greață, erupții cutanate și diaree.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri