Gaz extrem de toxic în aer. Oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească în subsoluri

Un oficial ucrainean le-a spus locuitorilor orașului Novoselytsya să caute adăpost după o scurgere de gaz toxic. Este vorba de amoniacul de la o fabrică chimică din apropiere. Din nefericire, luptele intense cu forțele ruse din zonă continuă.

Amoniacul este un gaz extrem de coroziv, toxic și periculos și poate fi fatal pentru oameni dacă este ingerat, inhalat sau absorbit prin piele.

Guvernatorul regional Sumy, Dmytro Zhyvytsky, a declarat luni că a existat o „scurgere de amoniac' la instalația Sumykhimprom, care a afectat o zonă la 2,5 km de fabrica, care produce îngrășăminte. El a spus că scurgerea a fost rezultatul bombardamentelor rusești și că un angajat de la fabrică a fost rănit.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, ministerul rus al apărării a susținut că Ucraina a pus la cale o operațiune de „steagul fals' pentru a da vina pe Rusia pentru utilizarea armelor chimice.

Locuitorilor li s-a spus să caute refugiu în subsoluri sau la nivelurile inferioare ale clădirilor pentru a evita expunerea și, dacă este detectat amoniac, să respire prin pansamente de tifon înmuiate în acid citric.

„Amoniacul este mai ușor decât aerul, prin urmare adăposturile, subsolurile și etajele inferioare ar trebui folosite pentru protecție', a spus Zhyvytsky într-un mesaj Telegram, scrie Aljazeera.

El a adăugat că echipajele de urgență au fost la fața locului, iar orașul Sumy din apropiere, cu o populație antebelică de aproximativ 250.000 de locuitori, nu era sub amenințare imediată.

Potrivit site-ului Sumykhimprom, instalația produce o gamă de îngrășăminte chimice.

Sumy, la aproximativ 350 km est de capitala Ucrainei, Kiev, a trecut prin săptămâni de lupte grele.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri