Noi reguli pentru cei care se programează la vaccinul anti-Covid-19

Noi reguli pentru cei care se programează la vaccinul anti-Covid-19

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat noi reguli pentru persoanele care se programează pentru a primi vaccinul anti-Covid-19.

Acesta a declarat că o dată programat, pacientul va primi o singură notificare la care trebuie să răspundă în termen de 24 de ore pentru a confirma prezența la centrul de vaccinare. În caz contrar, acesta își va pierde locul și va fi nevoit să se înscrie din nou pe listă. Astfel procedura se va demara pentru o altă persoană care era înscrisă pentru a primi vaccinul.

„Am venit să trecem în revistă câteva noutăţi administrative în ceea ce priveşte modalitatea de programare a vaccinului antiCOVID. Am evaluat foarte atent, alături de colegii noştri de la telecomunicaţii speciale, procesul de înscriere pe listele de aşteptare şi de asemenea, procesul şi randamentul de confirmare al programărilor din lista de aşteptare.

Cifrele analizelor ne arată că interesul de a ne programa este foarte ridicat şi în centrele care se administrează vaccin de la compania Pfizer, rata de confirmare a programării de după notificare este de 85 şi 95%, care sunt programaţi pe lista de aşteptare.

Am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să îşi confirmre programarea respectivă. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare', a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Mai mult decât atât, acesta a anunțat că timpul de așteptare pe listă se va reduce datoritp creșterii capacității de vaccinare.

„Începând din această săptămână se va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet, în fiecare centru prin faptul că va creşte numărul de persoane programate pe flux.

Timpul de aşteptare pe listă se va reduce considerabil pentru că un număr mai mare de persoane vor fi preluate din lista de aşteptare şi vor fi alocate către programare', a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri