Medicii trag un semnal de alarmă asupra afirmațiilor făcute de Olivia Steer

Olivia Steer

Olivia Steer este cunoscută ca fiind o antivaccinistă convinsă, iar pe rețelele de socializare este urmărită de peste 70.000 de oameni. Afirmațiile acesteia îi îngrijorează pe medicii de la terapie intensivă, deoarece, susțin ei, pacienții sunt bulversați, iar mortalitatea este în continuă creștere.

În urmă cu puțin timp, Olivia Steer a scris pe Facebook că pacienții cu noul coronavirus mor „sufocați și însetați' din cauza protocoalelor „criminale ale OMS', iar eroii din linia întâi sunt complici la aceste atrocități.

„Morții sunt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, ascunși goi, în saci de plastic și înmormântați, ca animalele, fără slujbă creștinească și fără confirmarea medico-legală a cauzei decesului', susține Olivia Steer.

Mai mult decât atât, pe contul său din mediul online, aceasta aduce acuzații grave, cum ar fi că „pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometați și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi.'

Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență București, a declarat pentru Digi24 că afrimațiile Oliviei Steer sunt extrem de greu de comentat, deși medicii erau obișnuiți cu reticența oamenilor de a se vaccina, însă acum nu este vorba numai de asta, ci de întregul act medical.

„De la OMS, de la modul în care sunt prezentate datele, de la protocolul de tratament și se ajunge până la medicii de terapie intensivă, care sunt adevărați criminali, într-o complicitate directă cu Guvernul, care la rândul lui este direct conectat cu oculta mondială.

E greu de demontat o astfel de conspirație. De la un capăt la altul, toată această poveste este o conspirație, este ireală, este o fabulație a tuturor, e un delir care ne-a cuprins pe toți și nu există aceasta boală. Însă, ceea ce există dincolo de asta sunt acei oameni care mor în ATI, acei din ce în ce mai mulți oameni care nu mai au loc în secțiile de terapie intensivă. În această zi nu cred că există vreun spital în Bucuresti care să aibă locuri la ATI”, a declarat medicul.'

Cei internați în secțiile de terapie intensivă ajung acolo din cauza dificultăților de respirație, iar declarațiile Oliviei Steer îi dezorientează pe oameni, crezând ceva ce este de fapt invers.

„Ca să spui că la ATI, unde pacienții primesc oxigen sau sunt ventilați mecanic, ei se asfixiază este un lucru fals. Este total invers, oamenii sunt aduși pentru că nu mai pot să respire și au nevoie de asistență respiratorie și suport respirator', a adăugat Radu Tincu.

„Ne apropiem de numărul de vieți pierdute în Al Doilea Război Mondial'

Specialistul a continuat declarația spunând că ceea ce trăim acum este o mare tragedie, mai ales în București, iar mortalitatea va continua să crească dacă oamenii nu au încredere în medici, ci în tot felul de conspirații.

„Daca ne uităm, cred că au facut anumiți oameni calculele, ne apropiem de numărul de vieți pierdute în Al Doilea Război Mondial, oameni care au fost răpuși de coronavirus în România. Oamenii din terapie intensivă nu au cum să fie însetați și înfometați, pentru că ei sunt hrăniți. Terapie intensivă este acea specialitate care îi hrăneste pe oamenii aflati în stare gravă. Există nutriție care ajunge la nivelul stomacului prin anumite dispozitive și nutriție care ajunge pe venă. Este foarte greu să demontezi o astfel de fabulație care cuprinde la fiecare nivel al acestei pandemii există o teorie a conspirației.

„Această instigare nu are doar anumite efecte ideologice, are efecte practice imediate, oamenii se îmbolnăvesc. Astfel de derapaje nu sunt doar în rândul oamenilor care nu au pregătire medicală, asistăm din păcate și oameni cu pregătire medicală care au în anumite momente derapaje prin care nu fac decât să le dea oamenilor senzația că această boală este o banalitate și că ea este amplificată doar de către autoritati.

Este o realitate: cel puțin în zona București trăim în aceste zile o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni. Întrebarea se pune când ne vom da seama cu toții că nimeni nu minte, probabil că va fi necesar acel scenariu pe care nimeni nu și l-a dorit, cum am văzut în Italia în vârful pandemiei, când oamenii mureau în ambulanțe, în fața spitalelor', a mai subliniat medicul.

În mod evident, va trebui făcut ceva, deoarece în ultima perioadă, românii cred din ce în ce mai mult aceste conspirații și refuză internarea, deși sunt în stare gravă.

„Am avut foarte mulți pacienți care au refuzat să vină la spital și au ajuns direct in terapie intensivă sau au fost pacienți care s-au prezentat la camerele de gardă, au fost investigați, au plecat pe proprie răspundere acasă și au revenit în două-trei zile într-o stare atât de gravă încât au necesitat intubație și ventilație mecanică.

Acest tip de mesaj dat în spațiul public nu face decât să crească mortalitatea. Aceste persoane sunt responsabile, dincolo de partea legală, sunt responsabile din punct de vedere moral de cei care se îmbolnăvesc pentru că le urmează sfaturile', a avertizat medicul Radu Tincu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri