Noi detalii despre sfârșitul războiului din Ucraina: „Ritmul operațiunii din Ucraina depinde”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că viitoarele sărbători de Ziua Victoriei de la Moscova, pe 9 mai, nu vor avea nicio influență asupra ritmului operațiunilor sale în Ucraina.

Lavrov a insistat duminică că Moscova nu se va grăbi să încheie așa-zisa „operațiune militară specială' până de 9 mai, ziua în care se sărbătorește capitularea Germaniei naziste în fața forțelor aliate, inclusiv a Uniunii Sovietice de atunci, în 1945.

„Armata noastră nu își va ajusta în mod artificial acțiunile la nicio dată, inclusiv de Ziua Victoriei. Ritmul operațiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea minimizării oricăror riscuri pentru populația civilă și personalul militar rus', a spus Lavrov, potrivit Al Jazeera.

Rusia marchează de obicei Ziua Victoriei cu o mare paradă militară în centrul Moscovei și un discurs al președintelui Vladimir Putin, care salută rolul principal al țării în înfrângerea fascismului în Europa.

Dar sărbătorile din acest an vor veni pe fundalul campaniei militare sângeroase a Moscovei în Ucraina, pe care Putin a justificat-o prin afirmații că fosta țară sovietică necesită „denazificare' și alte aluzii la cel de-al Doilea Război Mondial.

„Vom sărbători solemn data de 9 mai, așa cum facem întotdeauna. Amintiți-vă de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei și a altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de ciuma nazistă', a mai spus ministrul rus de externe.

El a adăugat că Rusia se angajează să lucreze pentru a preveni începerea unui război nuclear. Mii de civili au fost uciși și milioane au fost strămutați în urma invaziei Rusiei, care a început pe 24 februarie.

Moscova a declarat că peste 1.000 dintre soldații săi au fost uciși în operațiune. Autoritățile ucrainene susțin că pierderile Rusiei sunt mult mai mari.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri