Patron, eroul din Ucraina care descoperă explozivi periculoși

Patron, un Jack Russell Terrier în vârstă de doi ani, al cărui nume înseamnă „glonț' în ucraineană, a ajutat la identificarea a aproximativ 90 de explozibili în Cernigău, spun autoritățile.

Cățelul, care adulmecă explozivi periculoși în Ucraina, a devenit o celebritate pe internet în țara devastată de război și în întreaga lume. Orașul Cernigău, din nordul Ucrainei, a fost asediat de forțele ruse timp de peste o lună de când invazia rusă a Ucrainei a început pe 24 februarie. Armata rusă a lovit locuitorii orașului cu raiduri și lovituri aeriene, înainte de a se retrage la începutul lunii aprilie.

Videoclipurile distribuite de autorități l-au arătat pe micul cățeluș aflat la datorie, purtând o vestă de protecție și plimbându-se cu botul în pământ, căutând mine și obuze lăsate în urmă de armata rusă invadatoare.

„Îți mulțumesc, prietene, pentru munca ta neobosită!' a spus Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei (SES) într-o postare pe social media, scrie Today.

Patron a devenit un erou pentru ucraineni și pentru mulți alții din întreaga lume. Pe internet circulă o mulțime de meme-uri cu micul Jack Russell Terrier.

Patron the Mine Hunting Pooch out on DutySeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

În timp ce Ucraina are mai mulți câini care adulmecă bombe, SES l-a descris pe Patron drept mascota echipei sale de la Cernigău.

„Patron își ține labele ocupate și este recunoscător fiecăruia dintre voi. Marii eroi vin în toate dimensiunile. Aveți încredere în apărătorii noștri, în victoria noastră', a spus serviciul într-o postare luna trecută.

Centrul pentru Comunicații Strategice din Ucraina a declarat luna trecută că „într-o zi, povestea lui Patron se va transforma într-un film, dar deocamdată își îndeplinește cu fidelitate sarcinile profesionale'.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri