Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: „Pe cei care nu cred că există acest virus, îi invit să meargă în secțiile de terapie intensivă să vadă că se poate deceda la 30 de ani fără a avea alte afecțiuni!”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, vine cu precizări clare vizavi de mult așteptatele măsuri de relaxare programate inițial pentru 1 iulie. Înainte de toate, ministrul a avut o recomandare pentru cei care consideră că virusul nu există.

„Pe cei care nu cred că există acest virus, îi invit să meargă în secțiile de terapie intensivă să vadă că se poate deceda la 30 de ani fără a avea alte afecțiuni!'.

În altă ordine de idei, apropo de mult așteptată a patra etapă de relaxare, Nelu Tătaru a spus că aceasta se amână.
“Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat ministrul la Digi 24.

„Urmează o săptămână în foc!'

Având în vedere situația nerespectării normelor din ultima perioadă – la munte sau la mare, ministrul Tătaru susține că ce urmează nu arată foarte bine.

“Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (…)”, a afirmat ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat luni un număr de 269 de cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 26.582.

Credit foto: Revista Avantaje

Are 97, stă în cap, face yoga și sare coarda. Fă cunoștință cu americancă Phyllis Sues!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri