Mulțumesc, 2016!

mutumesc, 2016

de Daniela Palade Teodorescu

Înainte să-i ceri ceva anului care vine, ia-ți un răgaz și mulțumește celui care se sfârșește. Spune “mulțumesc” ca să “mulțanești”! Nu există longevitate și fericire fără gratitudine.

Tot citind mesajele de sărbători la sfârșit de an, de pe Facebook și nu numai, constat că, de regulă, oamenii își pun toate speranțele într-un nou an mai bun, mai prosper, mai plin de sănătate, succes, reușite pe toate planurile. 

Mai toată lumea îl investește pe anul ce stă să vină cu puteri magice, cu dorințe mai mult sau mai puțin realiste, cu speranțe de rezolvare pentru toate problemele și nereușitele. Nu că ar fi ceva rău în asta, sunt deziderate firești pentru orice om, doar că foarte rar apucăm să mulțumim și anului care stă să plece pentru multele sau puținele bucurii pe care ni le-a adus.

Puțini sunt cei care, înainte să ceară de la anul următor tot ceea ce nu le-a dat viața până acum, își acordă un mic răgaz pentru a mulțumi anului ce stă să se termine, așa cum a fost el, cu bune și cu mai puțin bune.

Așadar, nu cer nimic de la noul an fără a-i mulțumi mai întâi celui precedent pentru următoarele lucuri, în ordinea importanței cumva, dar nu neaparăt:

* întâi și întâi, că am apucat un nou an, în condițiile în care tot mai multi apropiați, oameni în putere, se prăpădesc de pe o zi pe alta;

* că am avut bucuria să-mi păstrez familia integră, fără nici o pierdere majoră (și, credeți-mă, am idee despre ce înseamnă să ți se dezintegreze familia);

* că suntem sănătoși cât să ne trăim viața pe propriile picioare, independenți și fără umilințe majore din partea sistemului național de sănătate;

* că muncesc cu plăcere și că am privilegiul să îmi placă ceea ce fac;

* pentru că am descoperit noi oameni de calitate cu care am construit prietenii și relații autentice;

* pentru toate locurile noi descoperite în călătoriile de peste an;

* pentru toate obstacolele, constrângerile, frustrările, neîmplinirile, dezamăgirile, suferințele, eșecurile și căderile care mi-au adus noi lecții de viață;

* pentru tot ce am învățat nou despre mine și despre oameni;

Pentru toate acestea și toate cele pe care poate le-am uitat, îți mulțumesc, 2016, și aș fi bucuroasă dacă următorul an va fi măcar la fel de generos ca tine!

La mulți ani!

Cu recunoștință,

Daniela

daniela-palade-teodorescu Daniela Palade Teodorescu, redactor-șef revista Avantaje

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse