Motivul pentru care trebuie să iei micul dejun, mai ales dacă vrei să slăbești

Vremurile pe care le trăim parcă ne împing din ce în ce mai mult să sărim peste micul dejun. Fie că este vorba de un program încărcat, fie că vrem să ținem un post intermitent pentru a pierde câteva kilograme, motivele pentru care evităm această primă masă sunt multe.

Mulți specialiști în nutriție și sport susțin că micul dejun este numit “cea mai importantă masă a zilei” pe bună dreptate.

„Dacă o luăm pe îndelete, rupem postul care a avut loc peste noapte. Corpul nu a mâncat pentru câte ore ați dormit și întreruperea postului permite corpului să se trezească din nou, să aibă combustibil pentru ziua de azi, să se simtă plin de energie și să vă permită să desfășurați orice activități aveți în ziua respectivă. Dacă nu luați micul dejun, pierdeți o mare parte din vitaminele și mineralele din prima parte a zilei.”, a declarat un nutriționist sportiv, potrivit The Sun.

Micul dejun te poate opri să mănânci mult mai târziu

„Sărind mesele, corpul tău poate produce mai mult hormonul foamei, Ghrelin. Acest lucru poate duce la senzația de foame și la acele grohăieli ciudate de burtă pe care nimeni nu le dorește”, a mai explicat specialistul, potrivit sursei citată anterior.

Trecerea peste mese poate reduce, de asemenea, cantitatea de hormon leptină. Acest hormon scade de fapt pofta de mâncare.

„Acest lucru înseamnă că atunci când, în cele din urmă, ajungi să mănânci, nu te vei simți sătul și este mai probabil să iei gustări sau să te înfrupți”, a adăugat nutriționistul.

Din nefericire, de cele mai multe ori alimentele pe care le alegem ca gustare atunci când ne este foame sunt fie calorice, zaharoase și bogate în grăsimi și nu sunt ideale pentru atingerea obiectivelor de slăbire.

Excesul de mâncare duce la probleme de zahăr din sânge.

„Acest lucru se întâmplă deoarece zahărul din sânge este mai greu de controlat cu cât este mai târziu în timpul zilei, odată ce scade, așa că, dacă organismul tău nu primește aprovizionarea regulată de energie de care are nevoie din alimente pe parcursul zilei, va provoca o supraalimentare, ceea ce va duce la un vârf', a declarat nutriționistul.

O creștere a nivelului de zahăr din sânge poate duce la o stare de spirit atenuată, anxietate, privare de somn și schimbări instabile de dispoziție.

În plus, acestea pot fi în detrimentul pierderii în greutate.

„De asemenea, este demn de remarcat faptul că săritul continuu peste mese, în special peste micul dejun, va folosi o mare parte din hormonul tău progesteron pentru a crea cortizol, hormonul stresului. Acest lucru are ca rezultat o dominantă în hormonul estrogen și poate prezenta o varietate de simptome, inclusiv sindromul premenstrual, iritabilitate, sensibilitate mamară, balonare, dureri de cap și un ciclu neregulat. De asemenea, s-a demonstrat că postul poate reduce eficiența funcției ovariene și, în unele cazuri, poate reduce calitatea producției de ovule”.

Alegeri sănătoase dimineața pentru a susține pierderea în greutate

„Există o multitudine de opțiuni pentru micul dejun care pot fi adaptate la diferite nevoi, fie pentru cei care trebuie să mănânce pe fugă sau în grabă, fie pentru cei care preferă dulciurile în locul celor sărate, opțiunile pentru micul dejun sănătos sunt infinite”, explică specialistul pentru The Sun.

Ovăzul este o opțiune excelentă, deoarece poate fi servit într-o mulțime de moduri diferite.

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate