Motivul pentru care englezii pun mereu lapte în ceai

Motivul pentru care englezii pun mereu lapte în ceai

Chiar dacă acum ceaiul cu lapte reprezintă o băutură specială, recunoscută la nivel mondial pentru gustul ei aparte, nu aroma a fost cea care i-a determinat pe englezi să amestece cele două băuturi.

Cei care merg în concediu în Anglia nu ratează nicio ocazie să guste celebrul ceai cu lapte, fără să cunoască adevărata istorie a acestuia. În spatele gustului deosebit se ascunde o poveste, care nu are nimic în comun cu aroma acestei băuturi.

Motivul pentru care englezii pun mereu lapte în ceai

Dacă acum laptele este adăugat în ceai pentru a-i modifica gustul, în trecut, acesta reprezenta o soluție pentru servirea acestei băuturi, evitând astfel spargerea recipientelor. În momentul în care ceaiul a apărut în Anglia, recipientele în care era servit erau foarte subțiri, iar temperatura ridicată a lichidului ar fi dus la spargerea cănilor, potrivit thesun.co.uk. Pentru a se asigura că ceaiul este servit în condiții optime, englezii s-au gândit să adauge întâi laptele rece, iar apoi să toarne ceaiul fierbinte.

Ulterior, această modalitate de servire a ceaiului a fost apreciată pentru gustul aparte și chiar dacă temperaturile ridicate puteau fi suportate de cănile special gândite pentru servirea acestei băuturi, englezii au continuat să o consume folosind metoda veche. Specialiștii din industria ceaiului spun că pe lângă acest truc, englezii cu venituri modeste obișnuiau să adauge lapte pentru a schimba gustul amărui al ceaiurilor ieftine, comercializate în acea perioadă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum îndepărtezi petele de iarbă de pe haine?

Orologiul Big Ben va tăcea în următorii patru ani

Un tânăr își vinde bolidul de lux la prețul de 20 de lire sterline, dar cu o singură condiție

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse