Orologiul Big Ben va tăcea în următorii patru ani

Orologiul Big Ben a bătut ora 12 pentru ultima dată înainte de o pauză de patru ani. De ce s-a luat, de fapt, această hotărâre?

Orologiul Big Ben

Orologiul Big Ben nu va mai bate ora exactă

Orologiul Big Ben din Londra este situat în Turnul Elisabeth din Palatul Parlamentului londonez. Acest turn va intra într-o amplă renovare programată să se desfășoare în următorii patru ani.

Lucrările de renovare vor include și o restaurare a mecanismului din orologiu. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care bătăile sale nu vor mai fi auzite. Restaurarea orologiului în sine nu va dura atât de mult. Măsura a fost hotărâte pentru protecția celor care vor munci în turn pe perioada renovării. Sunetul și vibrațiile care îl însoțesc ar fi foarte dăunătoare și, de altfel, greu de suportat pentru oamenii aflați în imediata vecinătate a mecanismului.

Orologiul Big Ben – simbolul clasic al Londrei

Generații de-a rândul s-au familiarizat cu imaginea turnului cu ceas de pe coperta manualului de limba engleză. Este prima imagine care ne vine în minte atunci când ne gândim la Londra. Turnul Elisabeth are o înălțime de 96 de metri și face parte din Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic. A fost amplasat acolo în anul 1859.

Orologiul Big Ben are patru cadrane, plasate pe cele patru fațete ale turnului. Fiecare cadran este înscris într-o ramă metalică cu latura de 7 m. Pe latura de jos a fiecărei rame este înscris textul: „Domine Salvam Fac Reginam Nostram Victoriam Primam' care înseamnă „Dumnezeu să vegheze mai întâi asupra Reginei noastre Victoria'. Mecanismul orologiului cântărește 5 t, în timp ce clopotul în sine are greutatea de 13,76 t.

Numele Big Ben a fost extins pentru întregul orologiu, dar el aparține, de fapt, clopotului principal, cel care bate ora exactă. Clopotul are o înălțime de 2,29 m și un diametru de 2,74 m. În afară de acesta, există patru clopote mai mici care bat sferturile de oră și care nu au nici nume, nici atâta istorie și legendă.

Două teorii circulă pentru a explica numele Big Ben. Prima este legată de Benjamin Hall, inginerul al cărui nume este gravat pe ceas. A doua, mai puțin rezonabilă, afirmă că numele provine de la Ben Caunt, un boxer de categoria grea din anii 1850.

Multe alte informații amănunțite se pot citi pe pagina dedicată din Wikipedia.

Orologiul Big Ben va continua să arate ora exactă

Orologiul va continua să funcționeze anunțe ora exactă printr-un mecanism electric de înlocuire iar cel puțin unul dintre cele patru cadrane va rămâne vizibilă în perioada renovării.

Ceasul a mai fost oprit între 1983 si 1985 pentru lucrari de renovare și apoi în 2007, pentru mentenanță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse