Motivul pentru care Christopher Plummer urăște filmul care i-a adus celebritatea. Marele actor i-a dat un nume ironic peliculei “Sunetul muzicii”

Christopher Plummer este actorul care i-a dat viață șarmantului capitan von Trapp din filmul “Sunetul muzicii”, unde a avut-o ca parteneră pe Julie Andrews. Dar actorul nu a avut niciodată cuvinte de laudă la adresa acestei pelicule, ironizând-o sau, cel mai des, refuzând cu obstinație să vorbească despre ea.

Christopher Plummer detestă rolul pe care l-a avut în filmul “Sunetul muzicii”

În 2020, se împlinesc 55 de ani de la lansarea filmului. În tot acest timp, Plummer nu a încetat să-și arate frustrarea născută din limitările personajului său. Actorul a declarat în repetate rânduri că personajul von Trapp a fost unul lipsit de umor, care i-a adus un mare deserviciu, marcându-i în mod nedrept și regretabil cariera.

Potrivit taifasuri.ro, actorul a fost multă vreme de-a dreptul „terorizat' de faptul că Von Trapp a fost „marca' sa pentru toată cariera, că a fost categorisit drept un actoraș dulceag și simpluț, plăcut, dar limitat. „Nu mi s-a părut că e cel mai bun rol al meu. Am vrut chiar să scap cu orice preț de imaginea perfectului căpitan Von Trapp. Mi se părea o dulcegărie desuetă“, declara, la un moment dat, actorul.

Mai mult, Christopher Plummer a ironizat filmul în multe situații, numindu-l… “Sunetul mucusului”.

În urmă cu 10 ani, la aniversarea de 45 de ani a filmului, actorul a fost invitat în emisiunea lui Oprah. În timpul discuției despre film, Plummer nu precupețește niciun efort de a fi sarcastic: “Măcar de nu m-ar fi pus să cânt încă de la primele scene. N-am avut timp să-mi încălzesc vocea și, astfel, Julie Andrews m-a îngenuncheat. De altfel, cred că ăsta a fost cel mai bun film al ei!“, glumea actorul, referindu-se la Maria, personajul interpretat de Andrews.

În ultimii ani, Plummer a revenit la sentimente mai bune

În ultimii ani, însă, Plummer a învățat să privească cu alți ochi filmul care i-a adus celebritatea: “Acum însă îl privesc cu un enorm respect. «Sunetul muzicii» este un film extraordinar despre niște timpuri extraordinare, din păcate, în sens negativ, afectate grav de nazism', mărturisea actorul, în urmă cu câțiva ani, conform sursei menționate anterior.

“Sunetul muzicii”, al patrulea musical din istoria filmului

“Sunetul muzicii” prezintă emoționanta poveste a unei modeste fete crescute la mănăstire, care devine guvernanta celor șapte copii ai severului căpitan Von Trapp. Cu multă răbdare și pricepere, Maria le deschide gustul pentru muzică. Dar Paradisul în care căpitanul Von Trapp își găsește o neașteptată nouă soție, iar copiii, o incredibilă nouă mamă, este amenințat de naziști, iar familia trebuie să se refugieze în Elveția…

Potrivit taifasuri.ro, „Sunetul muzicii' se numără printre musicalurile care au adus cele mai mari încasări din toate timpurile. A primit cinci Premii Oscar (plus cinci nominalizări) și două Globuri de Aur (plus două nominalizări).  Începând cu anul 1966, coloana sonoră, care include cântece celebre precum „My Favourite Things' și „Edelweiss', este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 Discuri de Platină.

Familia von Trapp a existat în realitate

Maria Franziska von Trapp a fost ultima supraviețuitoare a familiei austriece von Trapp. S-a stins din viață în 2014, la 99 de ani. Filmul „Sunetul muzicii' prezintă fuga ei din fața amenințării naziste.

Maria a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului muzical Trapp Family Singers și al treilea dintre cei șapte copii ai baronului Georg von Trapp din prima sa căsătorie. În realitate, a doua soție a baronului, Maria Kutschera von Trapp, interpretată de Julie Andrews în film, era căsătorită de ani buni cu baronul von Trapp când familia a fugit din Austria pentru a scăpa de naziști. Îi dăruise deja acestuia alți doi copii și era însărcinată cu al treilea.

Familia von Trapp a fugit din Austria după anexarea nazistă din 1938 și s-a stabilit în statul american Vermont în 1942. Trapp Family Singers a susținut ultimul concert în 1956, în SUA.

Citeste si

Misterele din viața actriței Greta Garbo. Și-a părăsit logodnicul exact în ziua nunții

Tulburătoarea poveste de dragoste dintre Marlene Dietrich și Jean Gabin. Despărțirea lor, învăluită în mister

Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh. A fost tratată cu electroșocuri, a intrat în relații nefericite, a dat rateuri după rateuri pe scenă

Foto: Profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete