Miracole la o săptămână după cutremurele din Turcia și Siria: O fetiță de 10 ani, salvată după 183 de ore

Bilanțul victimelor cutremurelor istorice care au zguduit Turcia și Siria în urmă cu o săptămână a crescut și mai mult luni, chiar dacă salvările miraculoase au alimentat cea mai mică speranță pentru supraviețuitorii care căutau să afle ce s-a întâmplat cu cei dragi lor.

Salvatorii din Turcia au salvat luni o fetiță de 10 ani dintre dărâmăturile unui bloc de apartamente în provincia Kahramanmaras din sudul Turciei, la 183 de ore după ce cutremurul devastator a zguduit regiunea, a relatat televiziunea de stat TRT Haber, scrie Al Jazeera.

Cu câteva ore mai devreme, Bünyamin İdacı, în vârstă de 35 de ani, a fost scos în viață dintr-o clădire distrusă din Adiyamanyaman. Echipa de căutare și salvare, care includea 20 de mineri din Somalia, își sporise activitatea după ce auzise sunete de la epavă. Șeful echipei, İlhan Colak, a declarat pentru TRT că echipajul a lucrat timp de cinci zile și a ajutat la numeroase salvări.

„Am salvat încă o viață în cadrul operațiunilor pe care le-am desfășurat.Nu-mi găsesc cuvintele pentru a vorbi”, a declarat Colak.

În cursul zilei de luni, Naide Umay, în vârstă de 70 de ani, a fost scoasă dintr-o clădire prăbușită în Antakya, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost salvată din ruinele unei clădiri cu cinci etaje din orașul Islahiye, iar un supraviețuitor în vârstă de 60 de ani a fost salvat în Besni.

Cu toate acestea, mii de cadavre au fost scoase din clădirile prăbușite. Unii supraviețuitori au așteptat la locul clădirilor prăbușite ca trupurile celor dragi să fie recuperate. Iar la o săptămână după ce au avut loc cutremurele, mulți oameni se aflau încă pe străzi fără adăpost.

Cutremurele cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 au avut loc la nouă ore distanță unul de celălalt în sud-estul Turciei și în nordul Siriei pe 6 februarie. Zeci de replici puternice s-au adăugat la pagube, mii de clădiri prăbușindu-se. Bilanțul confirmat al victimelor se ridica luni la peste 36.000 de morți în cele două națiuni și se aștepta să crească în zilele următoare.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri