Minivacanța de 1 Decembrie 2017. Câte zile libere vom avea

Anul acesta vom avea mai multe zile libere comparativ cu anii anterior. Astfel, sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie 2017 vor veni cu câteva zile libere pentru angajații care au program de lucru normal.

Câte zile libere vom avea în minivacanța de 1 Decembrie 2017

Anul acesta, angajații cu program de lucru obișnuit, de luni până vineri, beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și pe 1 Decembrie, când este Ziua Națională a României, potrivit Codului Muncii.

În 2017, data de 30 noiembrie cade într-o zi de joi, iar 1 decembrie va fi vineri, iar asta înseamnă că românii vor avea parte de un weekend prelungit. Așadar, între 30 noiembrie și 3 decembrie, vom avea o minivacanță de 1 Decembrie timp de patru zile.

Cine sunt cei care nu vor beneficia de zilele libere legale în minivacanța de 1 Dcembrie 2017

Dacă majoritatea angajaților se vor bucura de această minivacanță, se pare însă că există și excepții cu privire la drepturile angajatului de a beneficia de zile libere legal, așa cum sunt prevăzute de Codul Muncii.

Prevederile articolului 139 din Codul Muncii nu se aplică acelor locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă pe fondul caracterului procesului de producție sau specificului activității, potrivit articolului 141 al legii 53/2003 actualizată.

Cu toate acestea, salariații care nu beneficiază de zilele libere legale în minivacanța de 1 Decembrie, ar trebui să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător, în următoarele 30 de zile. Pentru situațiile în care aceste zile libere compensatorii nu se pot acorda, angajatorul este obligat să ofere un spor de salariu de bază de cel puțin 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Vești bune pentru angajați! Câte zile libere vom avea anul acesta de Crăciun și Revelion

Zile libere în 2017. Cum arată calendarul liberelor legale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse