Cardurile de sănătate sunt din nou blocate. Sistemul medical este afectat în totalitate

Vești proaste pentru cei se duc la doctor astăzi. Cardurile de sănătate nu au funcționat deloc în această dimineață, sunt blocate din cauza unor probleme la sistemul informatic. Aceste probleme au fost semnalate și ieri dimineață.

Din acest motiv, medicii de familie nu mai pot elibera rețete medicale și trimiteri. Mai mult, aceasta este a treia zi de când sistemul medical integrat se blochează.

Cardurile de sănătate sunt blocate

Medicii de familie au reclamat că sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări este blocat. Potrivit preşedintelui Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu, sistemul informatic nu a funcționat nici luni dimineață.

„Sistemul informatic este o problemă pentru toți furnizorii din sistem, adică și pentru spitale, și pentru laboratoare, și pentru farmacii, și pentru ambulatorul de specialitate. Absolut tot sistemul medical este afectat când platforma informatică a Casei Naționale nu funcționează.

Același lucru s-a întâmplat și ieri dimineață, abia după-amiază am putut valida niște servicii, și la fel și vineri. O parte dintre serviciile care apăreau semnate cu cardul ieri, azi nu le-am putut urca în sistem și apar nevalidate cu cardul. Deci avem șanse ca peste 3 ani să vină Curtea de Conturi să ne impută nu numai consultația, ci și valoarea rețetei,' a declarat pentru Digi24 Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Urmează să pleci din țară? Uite ce trebuie să faci înainte de a-ți face bagajele

Regele Mihai este în stare gravă! Familia regală a plecat de urgență Elveția

Veste bună pentru cei care vor să-și ia permisul auto! De astăzi se face o mare schimbare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri