Ministrul Novak își cere scuze de la Ana Maria Popescu: „S-a înțeles greșit!”

Disputa dintre sportiva Ana Maria Popescu și actualul Ministru al Sportului, Eduard Novak, pare să fi ajuns la final. La câteva zile distanță de la controversata lui declarație, ministrul și-a cerut scuze.

Într-o declarație dată postului public de televiziune, Eduard Novak și-a cerut, în cele din urmă, scuze de la Ana Maria Popescu, câștigătoarea medaliei de argint la scrimă, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Acesta spusese imediat după ce aceasta a obținut medalia olimpică faptul că Ana Maria Popescu nu ar fi  luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

Afirmația sa a uimit întreaga țară, dar surprinzător a fost și faptul că, la întoarcerea din Japonia, ministrul a așteptat-o pe câștigătoare cu un buchet de flori, fără însă a-și justifica spusele. Jucătoarea a declarat la sosirea în țară: „îmi doresc tare mult să mergeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Și credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia buni.' (întreaga declarație a Anei Maria poate fi citită aici.)

„Îmi pare foarte, foarte rău!'

Abia la câteva zile distanță, Eduard Novak a revenit asupra propriei declarații, cerându-și scuze: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificiul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat', a declarat Novak la TVR 1.

Citește și: Primul aur olimpic la canotaj

Foto: Facebook/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri