Mica balerină care vrea să cucerească lumea mare a baletului

Alina Sorescu  (21)_1585x1050

Ca mai toate fetiţele de o şchioapă, Alina Sorescu îşi dorea de mică să ajungă balerină. Primii paşi în acest sens i-a făcut abia pe la nouă ani, când o sală de balet a fost deschisă în micul său orășel. A fost prima care s-a înscris. Acum, este printre primele balerine de vârsta ei din ţară.

Alina Ioana Sorescu are 14 ani și chiar dacă face balet de doar șase ani, a reușit performanțe pe care nu le ating alte fete ce au început acest dans de la vârste mai fragede. „Dansa de mică, la noi în toată lumea are această pasiune. Eu dansam și când eram însărcinată cu ea, povestește râzând mama Alinei, Mihaela, de la geamul casei din Techirghiol.

„Oricine o vede îşi dă seama că atunci când dansează, transmite emoție, se dăruiește întru totul momentului. Are un talent nativ pentru artă şi sporturi, iar dansul le combină armonios pe amândouă.

Îşi aminteşte cum încă din primii ani din viață îşi însoțea sora mai mare, Alexandra, la un ansamblu de dansuri turcești din localitate, Sureya, unde a început și ea să apară pe scenă pe când avea patru ani. A încercat și dansuri de societate, şi dansuri populare, ba chiar și handbal. În sufletul ei, însă, tânjea după balet, chiar dacă îşi pierduse speranţa că va ajunge să meargă vreodată pe poante, din cauza distanţei faţă de Constanţa şi a costurilor de transport, pe care familia nu le putea acoperi. Doar că soata i-a făcut o surpriză plăcută.

Citește continuarea în Jurnalul de fapte bune!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse