Metodă unică de depistare a virusului HPV, lansată în România

O metodă unică pentru prevenirea cancerului de col uterin a fost lansată azi în România. Este vorba despre Easy HPV Test, un test care poate fi făcut de orice femeie în confortul propriei locuințe.

Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel dezvoltarea cancerului cervical, cauzat de acest virus.

Testul atrage atenția asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 și 68. Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an. În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an și aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

Infecția cu HPV, responsabilă de 99% din cazurile de cancer cervical

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu – Președintele Societății Române HPV

Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin' – Profesor Doctor Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV.

Tehnologia poate identifica prezența virusului HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradițional, depistând cu acuratețe leziunile precanceroase de grad înalt şi cancerul de col.

Testul de depistare a virusului HPV poate fi făcut acasă, discret și confortabil

Cancerul de col uterin afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie, apărând cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân. Actrița Laura Cosoi atrage atenția asupra importanței prevenției și a controalelor medicale periodice: „Noi, femeile, vrem să le facem pe toate cât mai bine: familie, copii, carieră, relație, prieteni, dezvoltare personală. Și de multe ori atenția noastră se concentrează mai mult asupra celor dragi și mai puțin asupra noastră. Este bine să punem pe primul plan sănătatea proprie, fizică și emoțională, pentru a le putea face pe toate celelalte.

Controalele medicale periodice ar trebui să reprezinte o prioritate. Easy HPV Test este o măsură suplimentară de prevenție care are marele avantaj de a fi discret și confortabil, foarte bine adaptat stilului nostru de viață. Mai bine test decât stres!'

Până acum, testul HPV era posibil doar ca parte a unei examinări ginecologice. Cu Easy HPV Test, recoltarea de probe se desfășoară rapid, în siguranță şi poate fi efectuată și acasă. Comanda se face online, dispozitivul de recoltare este livrat prin curier, într-un ambalaj discret, eșantionul fiind examinat într-un laborator specializat.

În final, rezultatul poate fi vizualizat într-un cont online exclusiv protejat cu parolă. Dacă rezultatul este pozitiv, pacienta este îndemnată să consulte un medic ginecolog', declară reprezentanții producătorului Neumann Labs.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri