Mergi pe intuitie!

Ti se intampla uneori sa auzi ceva ca o voce interioara, care iti spune ca totul este in ordine sau dimpotriva, te avertizeaza asupra unui pericol?

O cunostinta recenta iti propune o afacere care pare profitabila si sigura. Vrei sa accepti oferta, dar, in ultimul moment, prietena ta cea mai buna te avertizeaza: "Fii atenta, nu-mi miroase a bine!". O asculti, si ulterior, se dovedeste ca a avut dreptate. Cum de si-a dat seama – are capacitati paranormale? Nu, nu este magie, nici un privilegiu al unor alesi ai sortii. Este vorba doar despre intuitie. Ceea ce traim ca pe o senzatie inexplicabila legata de o persoana sau de o situatie, se poate dovedi adevarata, desi nu se bazeaza pe vreun rationament.

Se spune ca femeile au o intuitie foarte dezvoltata, dar multe dintre noi avem tendinta sa ne ignoram aceasta capacitate. Sa fie oare de vina acuzatia pe care ne-o aduc barbatii, ca nu gandim suficient de rational? Sau nu vrem sa ascultam de un lucru a carui existenta nu este dovedita in mod stiintific? De fapt, realitatea intuitiei a fost demonstrata cat se poate de stiintific. Psihologii considera ca "sediul" intuitiei se afla in zona frontala dreapta – acea parte a creierului nostru care raspunde de sentimente, imaginatie si perceptie. Tot ceea ce se cunoaste astazi despre intuitie detroneaza mitul norocului.

Multe dintre persoanele care au succes in viata recunosc ca se bazeaza mult pe intuitie in hotararile lor. Din pacate, ignoram uneori ceea ce ne spune intuitia, deoarece poate contrazice o aparenta placuta. Suntem tentate sa credem ca intuitia nu este decat un sentiment pripit, mai ales atunci cand ea vine in contradictie cu iluziile noastre. Cum distingem intuitia de primul impuls sau de o judecata pripita? In cazul celei din urma, stim exact ce nu ne convine. De exemplu, un anumit mod de a privi pe sub gene, care nu inspira incredere.

Cand e vorba insa despre intuitie, nu putem preciza cauza nemultumirii ("E ceva in neregula, dar nu stiu ce…"). Desigur, nu poti asculta orbeste de propria-ti intuitie si nici logica singura nu face fata tuturor situatiilor. Ideal ar fi sa combini intuitia cu rationamentul si experienta, pentru a fi cat mai sigura ca deciziile tale sunt corecte.
 
Cum sa-ti dezvolti intuitia

  • Incearca sa fii mai atenta la ceea ce se petrece in jurul tau; priveste si asculta! Nu te lasa luata de val si analizeaza-ti reactiile fata de persoanele si locurile pe care le vezi pentru prima data.
  • Scriitorii, actorii, artistii in general sunt persoane foarte intuitive. De aceea, incearca si tu sa-ti verifici si sa-ti pui in valoare capacitatile artistice si creative.
  • Nu-ti ignora visele! Ele sunt ca o rampa de lansare pentru deciziile luate pe cale intuitiva si te pot ajuta foarte mult.
  • Iti poti exersa capacitatile intuitive rugand un prieten sa-ti arate o fotografie a unei persoane necunoscute tie. Privindu-i trasaturile, incearca sa intelegi ce fel de om este, apoi intreaba-ti prietenul care este realitatea. Surprinzator, s-ar putea sa ai dreptate!

Incearca testul intuitiei!!!

 

Articol preluat din arhiva Avantaje.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie