Medicul Virgil Musta avertizează: „Vor apărea din nou restricțiile”

Românii par a se fi relaxat în ultima perioadă și încearcă din răsputeri să revină ușor, ușor la viața de dinainte de pandemie. Cazurile au scăzut considerabil zilele acestea, numărul de persoane vaccinate crește, însă cu toate acestea medicul Virgil Musta a făcut un anunț îngrijorător.

Virgil Musta a explicat recent cât de periculoasă este tulpina din India și ce consecințe grave ar putea avea dacă noua mutație se va extinde și în România. Delta, tulpina indiană, este mult mai transmisibilă decât varianta din Marea Britanie, variantă care s-a răspândit cu aproximativ 50 % de cât tulpina de la începutul pandemiei.

În urma unor cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că noua tulpină a virusului este mult mai riscantă și, din păcate, este imună la vaccinurile care sunt acum în lume. Delta a afectat până acum cel puțin 70 de țări, iar medicilor din România le este teama ca aceasta să nu treacă de granițele țării noastre.

Cu toate acestea, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase 'Victor Babeș' din Timișoara, Virgil Musta, îi îndeamnă pe români să se vaccineze, deoarece chiar dacă se vor infecta cu această nouă tulpină, formele de boală vor fi ușoare. Cei care vor nu se vor vaccina, vor fi extrem de expuși noii tupini indiene.

„Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare', a spus Virgil Musta.

Tocmai din acest motiv, România ar putea intra din nou sub stăpânirea restricțiilor. Specialistul din Timișoara a explicat într-o emisiune TV că va exista această posibilitate dacă tulpina Delta va crea o transmitere comunitară, însă autoritățile au deja stabilit un plan în caz de o nouă stare de urgență. Fiecare instituție va dispune secțiile în care se va intra și cum se va intra în funcție de numărul de cazuri.

„Când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România, vor apărea din nou restricțiile', a mărturisit în direct medicul Virgil Musta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri