Medicul-erou de la Piatra-Neamț, Cătălin Denciu, umilință fără margini

În mai puțin de trei luni se împlinește un an de la tragedia care a avut loc în Piatra-Neamț. Luna noiembrie va rămâne luna în care Cătălin Denciu, medicul-erou, a respectat jurământul lui Hipocrate și s-a aruncat, cu prețul vieții sale, în flăcările care cuprinseseră două saloane ATI ale spitalului în care își făcea meseria.

Cătălin Denciu a fost transferat în Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia cu arsuri grave, de gradul doi și trei, fiindu-i afectat 70% din corp și a stat timp de trei săptămâni în comă artificială, însă cei de acolo i-au salvat viața.

De Paște anul acesta, Cătălin s-a întors acasă și a început recuperarea. Potrivit spuselor soției sale, progresele sunt vizibile, dar lente.

„Starea lui este intr-un progres constant, dar lent, aşa cum este normal în cazul marilor arşi. Necesită în continuare kinetoterapie şi îngrijirile specifice pielii grefate. Trebuie să avem răbdare în continuare, iar progresele ne motivează', a precizat ea pentru news.ro, adăugând că medicul face la domiciliu şedinţele de kinetoterapie.

Ei, bine, medicul-erou s-a lovit de legislația deficitară din România, mai ales în cazul marilor arși. În emisiunea „Sinteza zilei', Mihai Gâdea a scos la iveală faptul că salvatorul de la Piatra-Neamț n-ar mai putea benefica de concediu medical, deoarece legislația nu oferă marilor arși plata concediului medical pe toată perioada recuperării.

Prin urmare, în cursul zilei de azi, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au demarat modificarea OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, potrivit Antena3.ro.

Aceasta presupune ca toți pacienții care suferă arsuri grave să poată beneficia de concediu medical și plata acestuia pe întreaga perioadă de tratament și recuperare. Mai mult decât atât, indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară să fie 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

„Proiectul de modificare a ordonanței de urgență va fi propus spre aprobare în ședința de guvern de săptămâna viitoare', a transmis Ioana Mihăilă printr-un comunicat de presă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri