Medic român, despre pilula anti-Covid-19: „Nu este folosit pentru toţi…”

Marea Britanie devine prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat ambulatoriu pentru Covid-19.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat molnupiravirul drept „sigur și eficient' în reducerea numărului de spitalizări și decese la persoanele care au contractat virusul ucigaș.

Medicul infecționist de la spitalul Victor Babeş din Timişoara, Voichița Lăzureanu, a oferit primele informații în privința acestui medicament și cum administrarea acestuia va ușura lupta cu pandemia.

„Important că se utilizează pe cale orală, deci pot fi administrate acasă de către pacienți în forme uşoare şi moderate de boală.

Este un prim pas de tratament al pacienților atât în spital cât şi la domiciliu. Ştiu un centru privat care a testat acest medicament pe pacienţii ambulatorii deci neinternați.

Se pare că sunt foarte promițătoare, peste 50% eficiență în ceea ce privește spitalizare şi decesul, deci jumătate din acești pacienți nu au mai ajuns către spitalizare şi cel puţin în ultimul studiu de fază doi niciun pacient nu a decedat.

Vorbim de persoane nevaccinate cu risc de progresie severă a bolii, adică vârstă de peste 60 de ani sau unul dintre alți factori de risc cum ar fi diabetul, obezitatea, boala cardiovasculară, boala renală, cancere.

Nu este folosit pentru toţi pacienţii diagnosticați cu SARS-COV-2.

Sper că după autorizaţia europeană să fie şi România capabilă să îl aprobe pentru uz', a explicat medicul Voichița Lăzureanu la Antena 3.

Acesta nu este singurul medicament care ar putea ușura lupta medicilor împotriva coronavirusului. Pfizer Inc. a declarat vineri că pilula sa antivirală experimentală pentru COVID-19 a redus rata de spitalizare și de deces cu aproape 90%. Producătorul de medicamente se alătură cursei pentru a scoate un medicament ușor de utilizat împotriva coronavirusului.

Și aceasta va putea fi administrată ambulatoriu pentru a ușura simptomele, pentru a accelera recuperarea și pentru a reduce povara zdrobitoare asupra spitalelor și a medicilor.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri