Pilula Pfizer pentru Covid-19, rezultate excepționale: a redus riscul de spitalizare și de deces cu 90 %

Pfizer Inc. a declarat vineri că pilula sa antivirală experimentală pentru COVID-19 a redus rata de spitalizare și de deces cu aproape 90%. Producătorul de medicamente se alătură cursei pentru a scoate un medicament ușor de utilizat împotriva coronavirusului.

În prezent, toate tratamentele pentru COVID-19 utilizate în SUA necesită o injecție intravenoasă. Pastila COVID-19 a concurentului Merck este deja în curs de revizuire la Food and Drug Administration, după ce a arătat rezultate foarte bune, iar joi Regatul Unit a devenit prima țară care a acceptat-o.

Pfizer a spus că va cere FDA și autorităților internaționale de reglementare să autorizeze pilula cât mai curând posibil, după ce experții independenți au recomandat oprirea studiului companiei pe baza puterii rezultatelor sale. Odată ce Pfizer aplică, FDA ar putea lua o decizie în câteva săptămâni sau luni.

Cercetătorii din întreaga lume au căutat soluții pentru a găsi o pastilă împotriva COVID-19 care să poată fi administrată ambulatoriu pentru a ușura simptomele, pentru a accelera recuperarea și pentru a reduce povara zdrobitoare asupra spitalelor și a medicilor.

„Sperăm că avem ceva extraordinar. Este rar să vezi medicamente grozave care apar cu o eficacitate de aproape 90% și o protecție de 100% împotriva morții', a spus dr. Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, într-un interviu, potrivit apnews.com.

Participanții la studiu au fost nevaccinați, cu COVID-19 ușor până la moderat și au fost considerați cu risc ridicat de spitalizare din cauza unor probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul sau bolile de inimă. Tratamentul a început în trei până la cinci zile de la simptomele inițiale și a durat cinci zile.

Medicamentul Pfizer face parte dintr-o familie veche de zeci de ani de medicamente antivirale cunoscute sub numele de inhibitori de protează, care au revoluționat tratamentul HIV și al hepatitei C. Medicamentele blochează o enzimă cheie de care virusurile au nevoie pentru a se multiplica în corpul uman.

SUA au aprobat un alt medicament antiviral pentru COVID-19, remdesivir, și au autorizat trei terapii cu anticorpi care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului. Dar ele trebuie administrate intravenos sau injectabile la spitale sau clinici, iar proviziile limitate au fost solicitate de ultimul val al variantei delta.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri