“Măsura succesului unui părinte stă în fericirea copilului său” – Mirela Retegan

Părinții uită sau nu știu că nici un copil nu poate fi rănit de nimeni atâta timp cât se știe iubit și acceptat de mama și tatăl lui. Oricine ar strica ceva în inima și echilibrul lui, mama are putere să repare.

mirela retegan

Putem să avem copii diferiți. Copiii noștri sunt sociabili sau retrași, sunt direcți sau sclifosiți, sunt grași sau slabi, olimpici sau mediocri, curajoși sau precauți, sportivi sau sedentari, cu ADHD sau sindrom Down, sănătoși sau bolnăvicioși, talentați sau afoni, înalți sau scunzi, ascultători sau nerăbdători… Copiii noștri pot să fie în toate felurile care nu au nici o legătură cu noi, cei care le-am dat viață.

E în destinul lor și al nostru să învățăm să trăim și să îi acceptăm așa cum sunt. Aici noi nu prea mai putem face nimic dincolo de tot ceea ce e omenesc posibil și bine-ar fi ca fiecare părinte sa fi încercat deja. Dar ei, copiii noștri, mai mult sau mai puțin speciali, mai la fel sau mai altfel, toți au în comun un lucru care depinde de fiecare părinte în parte: pot să fie fericiți.

Stă în puterea noastră, a părinților, să îi ajutăm să se placă așa cum sunt. Noi putem să fim dovada că ei sunt iubiți pur și simplu. Iubindu-le sufletul, ei vor înțelege că dragostea noastră e dincolo de timp și spațiu și asta îi va face puternici. Și fericiți.

Din păcate, de multe ori părinții sunt primii care le pun etichete copiilor lor. Prezintă lumii  problema ca pe o scuză pentru situația în care cineva i-ar condamna. Părinții sunt primii care se tem să-și arate dragostea pentru copiii lor  de frica lumii. Încearcă să-și țină copiii departe de toată lumea care ar putea să îi rănească. Ei uită sau nu știu că niciun copil nu poate fi  rănit de nimeni atâta timp cât se știe acceptat și iubit de mama și de tatăl său.

Orice ar strica cineva în inima și în echilibrul unui copil, mami are puterea să repare. Tatăl își echilibrează copilul prin puterea pe care o transmite. Părinții văd perfecțiunea sufletului odraslei și nu imperfecțiunile fizice pe care le văd ceilalți. Stă în puterea parinților să-și crească în iubire și acceptare copiii.

Mama și tatăl își simt copilul prin emoția pe care el o transmite. Ei îi vad sufletul, nu problema pe care o observă ceilalți. Stă în puterea părinților
să-și crească în iubire și acceptare copiii. Dacă părintele e soarele, copilul e lumina. Și oamenii nu rezistă în fața ei. Lumina e atât de puternică, încât îi obligă pe cei din jur să închidă ochii la toate imperfecțiunile și să-i vadă în toată frumusețea.

Stă în puterea părinților să facă o lume întreagă să-i iubească și să-i accepte copilul. Așa cum este. Și nu uitați să vă amintiți ce miracol sunt ei pentru viața voastră.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt minunați. Și ei chiar o să fie minunea voastră.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt deștepți. Ei chiar o să fie.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că vă bazați pe ei și ei chiar o să fie de bază.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că o reușească tot ce își propun. Și ei chiar o să reușească.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt frumoși. Și ei chiar o să se vadă așa.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt buni. Iar ei chiar o să fie.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt harnici. Și ei chiar o să fie.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că vorbesc frumos. Ei chiar o să-și aleagă mai cu grijă cuvintele.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că aveți încredere în ei. Iar ei chiar o să înceapă să aibă încredere în ei.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt talentați. Iar ei o să-și descopere talentele.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că îi iubiți. Iar ei chiar o să simtă asta.

✻ Spuneți-le copiilor că vi i-ați dorit din tot sufletul. Ei chiar o să se simtă importanți.

✻ Spuneți-le copiilor voștri că sunt exact ceea ce v-ați dorit. Pentru că ei chiar sunt. De la voi, părinți, vine lumina pe care vreți să o radieze copiii voștri.

Mirela Retegan este fondatoarea trupei Zurli, managerul companiei de evenimente cu același nume și mama Mayei (14 ani), care o inspiră în tot ceea ce face pentru copii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul