Mașina de generație veche sau nouă: cum alegi atunci când vrei să achiziționezi un autoturism

Când cumperi prima mașină sau când vrei să o schimbi pe cea pe care o deții de câțiva ani, își vor face apariția o serie de întrebări care vor îngreuna decizia finală. Printre acestea se numără și dilema despre tipul de mașină pe care o vei cumpăra, mai exact o generație mai veche a mașinii pe care o preferi sau una nouă. Opțiunile pe care le ai la îndemână sunt nenumărate, iar ofertele de mașini second-hand, chiar și de generație nouă, îți permit să achiziționezi un autoturism potrivit bugetului tău. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

O generație nouă vine cu mai multe opțiuni

Mașinile de generații noi vin cu pachete ofertante de opțiuni și sunt potrivite pentru cei care caută un autoturism pe care să-l conducă mult timp, în condiții optime, dar, mai ales, care le satisface așteptările în materie de dotări. De la opțiuni precum asistență la schimbarea benzilor sau pilot automat, la mild hybrid și avertizare atenție șofer, toate acestea sunt mai greu de găsit la bordul mașinilor din generații vechi. Dacă îți dorești o mașină aproape nouă, dar ai un buget pe care trebuie să-l respecți, alege Kia Xceed – aproape nouă sau cu câțiva kilometri la bord – și bucură-te de o mașină versatilă, potrivită pentru întreaga familie. În special dacă nu ești la prima mașină, merită să investești într-un model adaptat la prezent.

O mașină mai veche se depreciază mai lent

Unul dintre avantajele mașinilor de generație mai veche este că nu se depreciază la fel de repede precum cele noi. Specialiștii în piața auto spun că o mașină nouă se depreciază cu 20% încă din momentul în care părăsește dealershipul. O mașină mai veche îți oferă o asigurare că nu pierzi atât de repede o mare parte din suma investită în achiziționarea acesteia, dar, în același timp, nu te poți bucura de restul avantajelor oferite de o mașină mai nouă. Iar atunci când vei hotărî să vinzi mașina mai veche, nu vrei putea genera profit din vânzare. Însă dacă decizi ca ulterior să optezi pentru un autoturism nou, cumpărat în leasing sau cu banii jos direct de la dealership, poți casa mașina veche prin programul Rabla și te poți bucura de o ofertă mai bună.

Felul în care a fost întreținută face diferența

Mulți iubitori de mașini afirmă că nu iau în considerare atât de mult anii autovehiculului, cât felul în care a fost întreținut și cum se prezintă din punct de vedere tehnic. Când cumperi o mașină mai veche, second-hand, trebuie să acorzi atenție detaliilor precum informațiile din cartea de service, istoricul transparent al reparațiilor și starea motorului. Reviziile anuale efectuate în service-uri autorizate și folosirea uleiului recomandat de constructor sunt doar câteva dintre detaliile care pot influența starea de funcționare și durata de viață ale unei mașini. La acest capitol, o mașină mai veche poate fi într-o stare de funcționare foarte bună, motiv pentru care nu va fi neapărat nevoie să optezi încă pentru o mașină nouă. Dar dacă ai deținut mai multe mașini de generație veche înainte, poate fi timpul pentru o schimbare și o adaptare la cerințele din prezent.

Alegerea mașinii este o decizie cu care trebuie să ai răbdare și să o cântărești cât mai atent. În special dacă vrei să decizi între o mașină mai veche și una nouă, oferă-ți suficient timp de gândire și ia în considerare toate aspectele importante.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber