Ce impact are învățarea digitală asupra vieții de zi cu zi

De la industrie la comunicare; din domeniul energiei până în cel al divertismentului – transformarea digitală remodelează practic fiecare fațetă a vieții moderne. Iar același lucru se întâmplă și în cazul celor care caută să se dezvolte profesional și să deprindă noi abilități.

Text: Mihaela Pascari

Mulți dintre profesioniștii de astăzi sunt în mod constant conectați, cu acces la diverse experiențe digitale și cursanți de la distanță. Dacă și tu te numeri printre cei care-și doresc noi abilități numai bune de trecut la CV și pentru a obține o poziție mai bună la job, iată câteva motive pentru a profita din plin de beneficiile oferite de învățarea digitală.

  1. Te ajută să-ți dezvolți competențe lingvistice în scris

Când studiezi online, probabil că vei utiliza aplicații de mesagerie pentru a intra rapid în contact cu colegii de curs sau cu profesorul. Vei avea de asemenea și teme de făcut. Iar asta înseamnă că vei învăța cum să scrii într-un mod cât mai ușor de înțeles. Acest exercițiu se va dovedi excelent pentru a-ți îmbunăți comunicarea în scris și pentru job.

  1. Îți face cunoștință cu diverse tehnologii

Într-o lume hiperconectată din ce în ce mai multe companii la nivel mondial, au birouri de peste mări și angajați la distanță peste tot în lume. Nu este întotdeauna practic să zbori pentru o întâlnire, așa că multe companii adoptă instrumente de conectivitate online pentru a crea săli de întâlnire virtuale – la fel ca instrumentele pe care le folosești atunci când te înscrii la un curs online sau te reunești cu colegii de curs pentru a discuta despre teme. Când termini un astfel de curs, vei avea multă experiență în utilizarea programelor pentru astfel de activități și deci un plus pe care-l poți puncta în CV.

  1. Este o alternativă mult mai confortabilă

Cei care se înscriu la un curs online au posibilitate de a-și alege cel mai bun mediu pentru a studia. De exemplu, unei persoane îi este mai confortabil să învețe într-o bibliotecă sau într-o cafenea departe de distracțiile de acasă? Sau poate preferă să studieze în propria cameră, pentru a avea acces la toate lucrurile de care are nevoie pentru a învăța. Dacă un om se simte mai relaxat în mediul respectiv ca într-o sală de curs, el va fi mai motivat să studieze!

  1. Învățarea online vine cu mai puțină presiune la pachet

Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pentru cursanți. Le permite să-și găsească propriul ritm. Educația tradițională creează o presiune considerabilă, deoarece îi obligă pe cursanți să țină pasul cu ceilalți și să acționeze într-un ritm care poate fi inconfortabil, conducând astfel la epuizare. Dar în cazul învățării online, un student este capabil să parcurgă materia într-un spațiu personal și să treacă calm din nou prin ea, dacă este necesar. Nu se grăbește să țină pasul cu ceilalți!

  1. Îți salvează timp prețios

În lumea de azi, unde timpul înseamnă bani, digitalizarea economisește foarte mult timp. În plus, există multe orașe în care sistemul de transport nu este pe deplin dezvoltat. Cursanții ar trebui să petreacă multe ore în trafic pentru a ajunge într-o sală fizică. Într-un astfel de context, un curs digital vine ca un salvator chiar și pentru cei din cele mai îndepărtate părți ale țării. Trebuie doar să te conectezi la internet pentru a învăța un nou subiect, în loc să pierzi timp cu deplasarea.

Te tentează să urmezi un curs online în IT pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei modalități de a învăța? Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber