Proiectul unei şcoli româneşti – Mărul ca model de studiu creativ

scolari-cu-mere-in-maini

scolari-cu-mere-in-maini

Elevii unei şcoli româneşti învaţă să aprecieze educaţia folosind ca obiect de studiu un măr.

Şcoala „Gh. Ţiţeica din Constanţa este cea care a iniţiat acest proiect, elevii învăţând despre educaţie, folosind banalul măr.

Conform ziuaconstanta.ro, din patru în patru ani, la sfârşit de octombrie, elevii acestei şcoli sunt beneficiarii proiectului „Săptămâna mărului'. Acest proiect a fost pus la cale de un  profesor din învăţământul primar, Dna Neli Dimancea.

Citeşte şi Ajută-ţi copilul să fie ingenios! Trei metode alternative de educaţie!

Ce clasă beneficiază de Săptămâna mărului

Elevii, odată ajunşi în clasa a III-a vor fi implicaţi de către învăţătoare, timp de cinci zile consecutive, în activităţi creative legate de sănătosul fruct.

Desfăşurarea proiectului educativ despre măr

Proiectul respectiv este împărţit în cinci paşi:

  • Mărul din perspectivă științifică, aici elevii se vor putea familiariza cu evoluția acestuia de la stadiul de sămânţă până la fruct. Totul se va desfăşura într-o formă interactivă susținută de imagini și filmulețe interesante.
  • Mărul ca o călătorie în lumea poveştilor, aici, cei mici vor face o călătorie în lumea basmului, alături de „Prâslea cel voinic și merele de aur'. Apoi, aceştia se vor pregăti să pornească în căutarea 'Legendei mărului', punându-şi înainte șase pălării gânditoare.
  • Mărul din punct de vedere matematic, această oră s-a transformat într-un calcul al cantităților de ingrediente necesare fabricării reţetei intitulată mere în pijamale'.
  • La orele de engleză și de religie elevii au învățat să dăruiască mere profesorilor, în semn de preţuire a activităților cadrelor didactice – “An apple for the teacher” .

Proiectul s-a extins

Deoarece  a avut mare succes atât în rândul copiilor cât şi în cel al părinţilor s-a decis ca acest proiect să se extindă şi la preşcolari. Astfel că elevii clasei a III-a au fost împărţiţi în grupuri de câte cinci, pentru a merge în vizită la micuţi. Dând dovadă că au înţeles ce au învăţat despre măr, aceştia au fost capabili să le vorbească preşcolarilor despre proprietăţile sănătoase ale merelor şi i-au îndemnat să nu le ocolească din alimentaţie.

Implicarea părinţilor

Cei care s-au ocupat cu prepararea prăjiturilor cu mere dar şi cu plantarea unor puieţi de măr au fost de fapt părinţii elevilor.

Citeşte şi Pro sau contra temelor pentru acasă

Foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie