Marius Tucă despre Florin Condurățeanu: „A suferit mult din cauza asta”

Gazetarul și omul de televiziune Florin Condurățeanu și-a pierdut viața în urma unui stop cardio-respirator. Jurnalistul avea 71 de ani și era prezent atât la TV, cât și în paginile „Jurnalului Național'. Tocmai de aceea, decesul lui este un șoc pentru toată lumea. 

„Te pup pe suflet' obișnuia să spună jurnalistul cu voce inconfundabilă și ochelari cu lentile fumurii, iar acum mesajul este repetat de toți cei care l-au cunoscut, l-au citit sau l-au văzut la TV. Țuțu, așa cum îi spuneau apropiații, era o persoană foarte activă. La 71 de ani, semna în continuare în paginile „Jurnalului Național', iar la TV apărea mai ales ca invitat în emisiuni cu tematică medicală.

„Nu cred că mai există gazetar ca el'

Colegi de breaslă, Marius Tucă a declarat despre Florin Condurățeanu într-o intervenție televizată, la Antena 3: „Nu cred că mai există un gazetar așa ca el, un ziarist de modă veche, dar în sensul cel mai bun al cuvântului, un ziarist care nu se mai fabrică, un ziarist care stă la mașina de scris și scrie, și scrie, și scrie… și în fiecare zi o ia de la capăt, ca și când ar scrie pentru nimeni și pentru toată lumea. Cam asta a însemnat și înseamnă în amintirea noastră Florin Condurățeanu'.

Acesta a continuat: „Am atâtea amintiri legate de el. Aș mai spune că la un moment dat a fost dat la o parte, că părea bătrân. Nu-i adevărat. A suferit mult din cauza asta. Cred că și noi la un moment dat am încercat să îi ținem niște lecții că s-a schimbat lumea și că ar trebui să fim altfel, ceea ce era o prostie dacă stau să mă gândesc acum. Tot el avea dreptate și în cazul ăsta.'

S-a stins în brațele fiului său

Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, a explicat, într-o intervenție la Realitatea Tv: „L-am sunat pe Răzvan și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. I-a venit rău de la muncă. Pentru mine a fost un fel de patriarh al jurnaliștilor.'

Citește și: Marea dezamăgire a regretatului actor Vladimir Găitan

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri