(P) Cât de rapid poți obține un credit rapid

De cele mai multe ori, când auzi cuvântul „credit', te gândeşti la un proces de lungă durată, pentru obţinerea sumei de care ai nevoie. Sau la numeroase drumuri până la bancă, pentru a semna tot felul de acorduri şi cereri ori pentru a aduce diverse documente justificative. Însă, poţi obţine aprobarea unui credit de nevoi personale rapid şi în câteva minute de când aplici. 

Ce este un credit rapid

Un credit rapid reprezintă un împrumut de nevoi personale pentru care poţi aplica online, urmând să primeşti aprobarea, de regulă, în câteva minute sau ore de când trimiţi cererea ta. De regulă, acest credit prevede acordarea unor sume mai mici, comparativ cu ofertele băncilor, însă în condiţii mai accesibile. 

În general, majoritatea creditelor rapide presupun o finanţare de până la 2.000 – 4.000 de lei. Perioada de rambursare diferă de la creditor la creditor, oscilând între câteva zile şi maximum 3 luni, timp în care ai posibilitatea de a achita datoria fie integral, fie într-un anumit număr de rate. Însă, vei găsi şi oferte cu sume peste 4.000 de lei, fără a fi necesare garanţii, şi cu perioade de rambursare de până la 2 ani. 

În ceea ce priveşte dobânda, aceasta poate varia între 30% şi chiar 7.715%. Totuşi, dacă este primul tău credit de acest fel, trebuie să ştii că există şi IFN-uri care îţi oferă varianta unui împrumut fără dobândă. Altele te scapă de dobândă în primele 30 de zile. În schimb, dacă nu plăteşti datoria la timp, efectele asupra buzunarului tău nu vor fi chiar cele mai plăcute, în condiţiile în care te vei putea aştepta şi la dobânzi zilnice de aproximativ 1% din soldul restanţei.

Cine oferă un credit rapid

Creditele rapide se acordă de către Instituţiile Financiare Nebancare (IFN), după ce aplici online pe site-urile acestora, de regulă folosind un formular dedicat. În unele cazuri, poate fi necesar să-ţi creezi şi un cont pe respectivul site. 

Va trebui să specifici suma pe care o doreşti şi modalitatea în care vei rambursa împrumutul, urmând să transmiţi şi datele personale, precum şi documentele justificative pentru situaţia ta financiară, dacă este cazul. În acest sens, unele IFN-uri îţi solicită doar copie după actul de identitate, altele îţi pot cere şi un extras de cont, o adeverinţă de salariu sau alt document care să justifice veniturile pe care le obţii. 

Condiţiile de selecţie stabilite de IFN sunt mai uşor de îndeplinit, respectiv mai accesibile decât cele impuse de bănci. Mai precis, poţi obţine creditul rapid şi în cazul în care veniturile tale lunare sunt reduse, chiar şi de 300 – 400 de lei pe lună, sau dacă ai o vechime la actualul loc de muncă de doar 1 lună ori dacă eşti angajat cu contract pe perioadă determinată. 

Poţi lua în calcul creditul rapid, când ai nevoie urgent de o anumită sumă de bani, şi dacă figurezi în evidenţele Biroului de Credit. 

Totodată, poți folosi creditul rapid și pentru a face o refinanțare

Cât durează până primești banii

Durata de virare a banilor în contul tău bancar sau pe card diferă în funcţie de IFN-ul pe care îl alegi. În unele cazuri, transferul se face instant, după semnarea contractului de credit, în altele poate dura, de exemplu, 10-15 minute sau câteva ore.  Dacă nu dispui de un cont sau un card, anumite instituţii financiare nebancare îţi pot aduce sumele împrumutate direct la domiciliu, prin intermediul unui agent, acest serviciu fiind, însă, contra cost. 

Cum alegi cel mai avantajos credit rapid 

Creditul rapid poate deveni o soluţie pentru tine când ai nevoie cât mai repede de o anumită sumă de bani sau când băncile nu îţi pot oferi finanţare fie pentru că nu eşti eligibil, fie pentru că nu ai avut, în trecut, un istoric de bun platnic. 

În momentul de faţă, există zeci de oferte de credite rapide, iar, în unele cazuri, diferenţele sunt ca de la cer la pământ. 

Acum ai la dispoziţie, gratuit, o variantă eficientă care îţi permite să alegi cel mai bun credit rapid pentru nevoile tale, fără a fi nevoit să pierzi timp preţios navigând pe site-ul fiecărui IFN în parte. Este vorba despre platforma de comparare a creditelor Sortter care te ajută să iei cea mai bună decizie, prezentându-ţi în detaliu ofertele care se potrivesc cerinţelor tale.

Paşii pe care trebuie să-i parcurgi sunt extrem de simpli. Mai precis, este nevoie doar să introduci suma de care vrei să dispui şi perioada în care consideri că o poţi rambursa. Imediat, Sortter te ajută să afli tot ce trebuie să ştii despre ofertele care îndeplinesc condiţiile tale. 

Plarforma de comparare Sortter te ajută să iei decizii rapide și informate indiferent de tipul de împrumut pe care dorești să îl iei. Calculatorul de credit Sortter este o unealtă pe care o poți folosi gratuit pentru a afla imediat care este costul real al unui credit. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele cerute iar apoi să compari ofertele între ele. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial