Mamă după 40 de ani

Salma Hayek, Mira Sorvino, Halle Berry sunt doar câteva dintre celebrităţile care au devenit mame după vârsta de 40 de ani.

Iar mai aproape de casă, Nadia Comăneci, Daniela Gyorfi şi Luminiţa Anghel au născut la câţiva ani după ce-şi serbaseră a 40-a aniversare (vezi aici ce alte vedete au devenit mame după 40 de ani).

 

În timp ce există, într-adevăr, mai multe riscuri decât la vârste mai fragede (sarcini ectopice, anomalii congenitale, anomalii cromozomiale, diabet gestaţional etc) sunt şi multe avantaje în a deveni mamă după 40 de ani.

 

Mamele peste 40 sunt mai bine informate

Medicii ginecologi spun că cele care devin mame după 40 de ani sunt mult mai pregătite pentru sarcină şi naştere şi foarte bine documentate.

În timp ce mamele mai tinere tind să se ocupe de anumite situaţii pe măsură ce apar, însărcinatele de peste 40 de ani adună toate informaţiile în avans.

Împreună cu medicul lor, acoperă toate variantele şi elaborează un plan al sarcinii. Ele sunt mult mai ”ascultătoare” ca pacienţi, încrederea în medicul ales fiind, de altfel, un element important în buna desfăşurare a sarcinii şi naşterii.

Au mai mare grijă de sănătatea lor

Conştiente de riscurile în plus pe care le presupune o sarcină la această vârstă, viitoarele mame peste 40 de ani au mult mai mare grijă de sănătatea lor.

Se hrănesc sănătos, nu fac excese alimentare, renunţă la fumat sau la băuturile ocazionale pe timpul sarcinii – lucruri pe care mamele mai tinere nu le fac, de regulă. Asta face ca, în ciuda riscurilor mai mari, paradoxal, mamele peste 40 de ani să aducă pe lume bebeluşi mai sănătoşi.

Citeşte tot articolul aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Relatii in familie