„Cel mai frumos suicid”, o moarte violentă și o fotografie nemuritoare

Evelyn McHaleSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

În data de 12 mai a anului 1947, revista LIFE dedica o pagină întreagă fotografiei surprinse de studentul Robert Wiles.

Imaginea este extraordinară din nenumărate privințe, șapte decade mai târziu fiind considerată unul dintre cele mai faimoase portrete de suicid din istorie.

„Cel mai frumos suicid”, o moarte violentă și o fotografie nemuritoare

Tânăra din imagine, Evelyn McHale, avea doar 23 de ani când s-a stins din viață și nu se cunosc multe detalii despre ea sau despre ultimele sale ore de viață.

În cele din urmă, Evelyn nu are nici măcar o piatră de mormânt, fiind incinerată, conform dorințelor sale.

Un singur paragraf descria lanțul scurt de evenimente care a dus la una dintre cele mai „frumoase” și macabre imagini din istorie:

„A urcat pe platforma de observație a Empire State Building. Prin ceață, a privit șoseaua care se afla cu 86 de etaje mai jos.

Apoi a sărit. A căzut pe o limuzină a Națiunilor Unite parcată în fața grandioasei clădiri. La 4 minute de la deces, Robert Wiles a surprins fotografia”.

În data de 30 aprilie anului 1947, Evelyn și-a vizitat logodnicul pentru a celebra aniversarea de 24 de ani a acestuia.

La 7 dimineața, Barry Rhodes și-a condus logodnica la gară. De acolo, Evelyn urma să călătorească înapoi în New York, unde locuia cu unul dintre frații ei și cu soția lui.

După decesul acesteia, Barry a mărturisit: „Când am sărutat-o de plecare era la fel de fericită și de normală ca orice altă fată care urma să se căsătorească”.

„Nu vreau ca nimeni din sau din afara familiei să vadă nicio parte din mine. Îmi puteți distruge corpul prin incinerare? Vă implor și îmi implor familia – nu îmi faceți niciun serviciu.

Logodnicul meu mi-a cerut să ne căsătorim în iunie. Nu cred că aș fi o soție bună nimănui. Îi este mult mai bine fără mine. Spuneți-i tatălui meu că am prea multe dintre tendințele mamei.”

Evelyn era al șaselea dintre cei șapte copii ai lui Vincent și Helen McHale. Prin 1930, din motive necunoscute, Helen și-a părăsit familia, custodia revenindu-i lui Vincent.

Mai târziu, plecarea a fost asociată unor probleme mentale. Barry Rhodes nu s-a căsătorit niciodată.

Foto: Captură YoutTube

Citește și:

Ce frumoasă este fiica lui Teo Trandafir! Ce carieră își dorește Maia să urmeze? Nu vrea să calce pe urmele celebrei sale mame

Fosta soție a lui Tom Cruise, despre creșterea fiicei lor pe cont propriu: „Eram urmărite intens”

Îți mai amintești cum arăta Olivia Steer la începutul carierei în jurnalism? Prezenta știrile dimineții alături de Mihai Dedu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri