Maica Tereza, sanctificată pe 4 septembrie 2016

Maica Tereza, călugărița care și-a dedicat întreaga viață ajutării persoanelor defavorizate din India, va fi sanctificată. Acesta a fost anunțul făcut pe 15 martie de Papa Francisc, citat de www.cnn.com.

maica tereza sanctificata

Data de sanctificare reprezintă ajunul zilei în care aceasta s-a stins din viață, 5 septembrie 1997. Pentru a fi sanctificată, o persoană trebuie să fi făcut două minuni recunoscute de Vatican.

Minuni săvârșite de Maica Tereza

În decembrie, Suveranul Pontif anunțase că Maica Tereza va fi declarată sfântă abia după ce i se va recunoște o a doua minune care i-a fost atribuită, și anume vindecarea, prin rugăciune, a unui bărbat din Brazilia diagnosticat cu multiple tumori cerebrale. Vindecarea miraculoasă s-a produs după trecerea în neființă a Maicii Tereza.

Călugărița a fost beatificată în octombrie 2003 de către Papa Ioan Paul al II-lea, după certificarea primului miracol pe care aceasta l-a săvârșit. Este vorba despre cazul unei femei de 30 de ani, din Calcutta, care a declarat că s-ar fi vindecat de o tumoare stomacală după ce s-a rugat la Maica Tereza. Comitetul științific de la Vatican nu a găsit nicio explicație științifică pentru această vindecare, motiv pentru care a fost declarată miracol.

Cine a fost Maica Tereza

Maica Tereza s-a născut în 1910, în Albania. La 18 ani, s-a retras într-o mănăstire irlandeză, unde a și primit numele cu care s-a făcut cunoscută. Câteva luni mai târziu, a părăsit Irlanda și s-a retras într-o mănăstire din Calcutta, India.

20 de ani mai târziu, a simțit pentru prima oară chemarea de la Iisus de a-și dedica viața ajutării celor săraci. În 1984, Maica Tereza a plecat din mănăstire pentru a se dedica îngrijirii bolnavilor și sărmanilor din India și a îmbrăcat pentru prima dată celebrele straie albe cu ornamente albastre.

În 1979, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse