(P) Răsfăţ pe Insula Grotelor Albastre

Insula Zakynthos este una dintre cele mai populare destinaţii elene de vacanţă, preferată de turiștii europeni, dar mai ales de către români. Îndrăgostiți de frumuseţile naturale ale locului, de munţii acoperiţi de păduri luxuriante de pini şi chiparoşi, de plajele întinse cu nisip alb şi de apele clare, numeroși călători revin pe aceste meleaguri an de an.

Zakynthos

Magnet pentru tineri


Plajele exotice, considerate a se număra printre cele mai spectaculoase din întreaga Grecie, şi viaţa de noapte intensă atrag tinerii din toate colţurile Europei, dornici de distracţia bine-meritată după un an de studiu sau de muncă.

Printre cele mai apreciate dintre staţiunile insulei Zakynthos se numără Vassilikos, un sat pitoresc cu atât de multe atracţii încât chiar şi după câteva ore bune petrecute aici vei simţi nevoia să mai explorezi. De asemenea, Gerakas, cu minunatele ape cristaline şi nisip fin, sau Agios Nikolaos sunt ideale dacă vrei să evadezi din cotidian sau dacă te pasionează sporturile nautice. Din sejurul tău nu rata nici minunata plajă Navagio, simbolul desăvârşit al insulei.

Supranumită şi Plaja Contrabandiştilor, după legendele care i-au adus renumele şi poveştile ce stau în jurul epavei eşuate pe această plajă grecească, Navagio va fi mereu apreciată de turişti. Admir-o de la înălţime, de pe stâncile care îţi vor da o perspectivă cu atât mai demnă de un tablou de pus în ramă.

Tradiţionalul în Zakynthos

Partea estică a insulei adăposteşte o mulțime de atracţii principale, printre care locuri istorice fascinante, mărturii ale unor timpuri tumultuoase pe care grecii le-au depăşit cu mult stoicism. Cu toate acestea, urmele trecerii altor popoare prin aceste locuri pot fi lesne observate în zidurile celor mai importante clădiri, fie că vorbim despre veneţieni, englezi sau francezi, care au colonizat insula la un moment dat.

Piaţa Solomos, cea mai aglomerată zonă din oraşul Zante, este locul înţesat cu restaurante, cafenele, baruri şi magazine. Un loc care parcă te ameţește şi nu ştii încotro s-o apuci mai întâi. Îţi recomandăm drumul către cel mai înalt punct al capitalei, unde vei găsi ruinele unei vechi cetăţi veneţiene, din care au mai rămas în picioare doar poarta şi pereţii exteriori, dar care încă îţi oferă o panoramă extraordinară asupra oraşului.

de Geanina Ichim

Grecia Low-Cost

Sejur Zakynthos 

Timotheos Studios 2*- de la 299 de lei/persoană, 6 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber