Mai puține ecrane, o digestie mai bună? Iată ce spun nutriționiștii

Una dintre cele mai frecvente acțiuni este obiceiul de a mânca uitându-ne la ecrane, precum telefoane mobile sau tablete.

Înainte de a ingera alimente, corpul nostru eliberează hormoni care stimulează pofta de mâncare și, în același timp, activează diferite tipuri de foame în organism.

„Digestia începe din momentul în care văd mâncarea și o miros, pentru că sunt diferite tipuri de oameni care se activează și, pe măsură ce trece prin tractul digestiv, durează între 15 și 20 de minute și stomacul nostru poate elibera semnale către creier pentru a-i spune că am mâncat deja și că ajungem la sațietate”, a spus un expert, potrivit Nueva Mujer.

Totuși, acest proces fiziologic este afectat atunci când mâncăm alimente în fața unui ecran, deoarece ar putea face ca digestia să fie mai greoaie, crescând nivelul de stres și persoana ar putea chiar să ia în greutate.

El menționează, de asemenea, că, într-un fel, tehnologia este o cale de evadare, deoarece evităm contactul real.

„A avea tableta sau acel video este rezultatul a ceva care mă înconjoară și mă face să vreau să evadez”, a spus acesta. De aceea, nutriționistul ne sugerează să optăm pentru o dietă blândă, care să ne permită să lucrăm la deconectare pentru a obține o conexiune reală cu corpul, mai scrie sursa citată anterior.

Ce înseamnă o dietă blândă?

Este foarte important să ținem cont de starea noastră de spirit și de gusturile noastre, precum și să mâncăm ceea ce este necesar și să nu ne suprasolicităm organismul, deoarece adesea facem mai multe exerciții și activități fizice decât putem.

Acest lucru se poate întâmpla atunci când accesăm tot felul de conținuturi fără a ține cont de faptul că nu toate corpurile sunt la fel. De aceea, expertul sugerează să se informeze de la conturi verificate, deoarece în prezent oamenii se țin la curent cu noutățile prin intermediul rețelelor de socializare.

După cum relatează sursa citată mai sus, pentru a recunoaște dacă conținutul pe care îl accesăm este util, expertul propune un exercițiu de introspecție: „Când mi se interzice să mănânc mâncare și să fac lucrurile care mă fac fericită, încep să simt disconfort. De exemplu, mi se cere să fac o oră și jumătate de exerciții fizice, dar eu am probleme la serviciu sau nu pot să mă despart de tehnologie sau nu pot să mănânc bine, pentru că nu-mi plac fructele și legumele”, a spus ea. Important este să reflectăm și să căutăm aplicații care ne ajută cu adevărat.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate