Mai multe pliante anti-vaccinare care poartă siglele Ministerului Sănătății și UNICEF au fost distribuite în București. Care este reacția autorităților?

pliante anti-vaccinare

Un nou scandal legat de vaccinuri a izbucnit în România, după ce mai multe pliante anti-vaccinare care poartă siglele Ministerului Sănătății și UNICEF au fost distribuite în București.

Prin intermediul acestor pliante, românii sunt  îndemnați să nu își vaccineze copiii, iar în cazul în care se îmbolnăvesc de rujeolă, cei mici să fie tratați acasă.

Care este reacția autorităților?

La scurt timp după ce pliantele au fost distribuite a venit și reacția autorităților. Prin intermediul unui comunicat de presă, UNICEF ȘI Ministerul Sănătății din România și-au exprimat îngrijorarea cu privire la informațiile false prezentate prin intermediul pliantului, menționând că acestea ar putea avea consecințe grave asupra sănătății populației, dar în special a copiilor.

În plus, autoritățile au ținut să menționeze că pliantele pe care o mulțime de români le-au primit nu sunt produse de UNICEF sau de Ministerul Sănătății, chiar dacă siglele instituțiilor au fost copiate fidel și pot fi regăsite în broșură.

Mai mult decât atât, UNICEF  și Ministerul Sănătății au subliniat încă o dată importanța vaccinării pentru a ține la distanță boli ca rujeola, afecțiune care a dus la decesul a 59 de oameni în anul 2018, potrivit datelor prezentate în comunicatul de presă transmis de autorități.

“Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din întreaga lume. Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii. Este inacceptabil că, în prezent, copiii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur. UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să își protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. Alegând imunizarea, părinții protejează sănătatea copiilor și contribuie la protejarea sănătății celor din jur.”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății și UNICEF, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: shuttestock.com

Citește și:

Dependența de jocurile pe calculator, inclusă pe lista bolilor mintale. Cum recunoști această problemă?

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri