Lumea presei este în doliu! Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

Lumea presei este în doliu după ce jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis. Acesta a apelat la gestul extrem cu doar câteva săptămâni înainte de a împlini 70 de ani.

Eduard Huidan, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din Brașov, s-a sinucis duminică, 19 august, anunțul fiind făcut de Uniunea Ziariştilor Profesionişti. Se pare că acesta s-a aruncat de la etajul locuinței aflate în centrul orașului. Deși motivul pentru care a recurs la acest gest nu a fost făcut public, se pare că problemele de sănătate cu care s-a confruntat l-au determinat să își pună capăt zilelor.

Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

Eduard Huidan a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, din 1987 şi membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti (1991 – vicepreşedinte), iar din 1996 a făcut parte din Consiliul de Administraţie al World Association of Newspapers (Asociaţia Mondială a Ziarelor), ales la Congresul care a avut loc în acel an la Washington, potrivit adevarul.ro . Acesta a reușit să își construiască o carieră solidă în domeniul media, între 1992-2004 fiind membru în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România, director și redactor-şef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009. În plus, jurnalistul Eduard Huidan a colaborat și cu România liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, Vatra, Convorbiri literare.

Pe lângă cariera în jurnalism, Eduard Huidan s-a făcut remarcat și ca scriitor, acesta publicând mai multe lucrări, printre care și: “Trandafirul de plastic, schiţe şi povestiri”, “Numele jocului”, “Linia”, “Fotografii mişcate”, ” Eroul nostru” și “Ne-am tuns, ne-am uns”.

Foto: facebook

Citește și:

Iată ce scrie în adevăratul bilet de adio pe care l-a lăsat Mădălina Manole

O însoțitoare de zbor care a contractat virusul rujeolei în timpul unei curse aeriene a murit după 5 luni de luptă împotriva bolii infecțioase

Seredinschi, Juno, Feihong Basigu, cântăreața Bibi și Azaleea Niculae joacă rolul elevilor din serialul Profu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri